sâmbătă, aprilie 20, 2024
Acasă Emisiuni Substanțial Mihai Leu - Campionul care a părăsit România din cauza Securității

Mihai Leu – Campionul care a părăsit România din cauza Securității

Invitat in cadrul emisiunii Substanțial, marele campion mondial la box, Mihai Leu, a povestit experiența sa de viață, de la momentul debutului in box, până când a dat jos mănușile, a coborât din ring și a îmbrăcat costumul de pilot.

Înainte de revoluție, povestește campionul Mihai Leu, a fost nevoit sa fugă din țară. Și asta pentru a putea să își construiască o carieră liniștit, departe de Regimul Comunist din România. Iar asta pentru că Securitatea a încercat să-l racoleze, și să-l transforme într-un informator.

”In timp ce era eram legitimat la Dinamo, îmi amintesc că m-a chemat colonelul de la Contrainformații. Aveam 19 ani, și mi-a zis:

– Uite, Mihai, tu ești un băiat cuminte, noi o să avem grijă de tine, dar tu trebuie să ne spui ce vorbesc colegii tăi prin vestiare. Și eu am zis:

 – Totovarășe colonel, nu va supărați, dar sunt colegii mei și nu pot să fac așa ceva.

– Nu poți  faci? Lasă că mai vedem noi!

Pentru următoarea deplasare, m-au tăiat de pe listă”,

Astfel, la 19 ani, Mihai Leu fuge în Germania, loc unde știa ca poate boxa fără presiunea unui regim Dictatorial.

Ajuns in Germania, Mihai Leu a început să joace sub numele de Michael Löwe, loc unde se formează si devine o forță a boxului mondial.

Campionul povestește că s-a reîntors în ţară după Revoluţia din 1989 şi s-a stabilit, împreună cu familia, la Hunedoara.

A început să boxeze în 1977

Mihai Leu a început să boxeze în 1977, iar în 1997 a devenit campion mondial. După ce este nevoit, in urma unei accidentari destul de grav să renunțe la box, Mihai Leu nu se lasă si începe un nou sport: automobilismul sportiv. De-a lungul timpului a participat la numeroase raliuri unde a urcat pe podium. Este căsătorit şi are un fiu, iar in prezent locuiește tot la Hunedoara.

Astfel, Mihai Leu a fost primul român care şi-a trecut numele pe lista campionilor mondiali la box profesionist. În 1997, sportivul din Hunedoara a cucerit centura mondială la categoria semi-mijlocie a versiunii World Box Organization (WBO), după ce l-a învins la capătul a 12 reprize pe panamezul Santiago Samaniego.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Ce vrea Dumnezeu de la mine?

Dumnezeu este un izvor de iubire necondiționată, iertare și speranță. Prin relația cu El,  oamenii găsesc confort în momentele de greutate, găsesc direcție morală...

Postul, între credință și dietă

Postul Paștelui este unul dintre cele mai mari posturi, dar și cel mai aspru din punct de vedere alimentar pentru ca stim ca postul...

A. Zăgrean, fost președinte CCR, trage un semnal de alarmă cu privire la alegeri

Augustin Zăgrean, fost președinte al Curții Constituționale a României, trage un semnal de alarmă cu privire la alegerile de anul acesta. Data alegerilor a...

Transformă încăpățânarea în perseverență

Transformarea încăpățânării în perseverență poate fi o provocare, dar este posibilă prin adoptarea unor strategii și practici eficiente. Incapatanarea poate duce la obstacole în...