8.5 C
București
vineri, 1 iulie 2022
Acasă Business Mihaela Muresan - De la angajat la antreprenor

Mihaela Muresan – De la angajat la antreprenor

Fost corporatist, Mihaela Mureșan are aproape 20 de ani de experienta în marketing și branding, dar a devenit antreprenor în urma cu 3 ani.

A terminat Finanțe-Bănci, la ASE, dar și-a dat seama ca nu are chemare spre acest domeniu.
În vara lui 2000, în urma unui interviu, a fost angajata la LG Electronics pe un post de marketing. Pe atunci nu știa mare lucru despre marketing și comunicare, dar a reușit să dea drumul primei campanii TV pe posturile naționale. Acela a fost momentul în care și-a dat seama ca asta dorește sa facă mai departe. A mai lucrat în media locala, apoi în retail unde, în doi ani, a deschis 20 de magazine.
În noiembrie 2005, IKEA i-a propus poziția de director de marketing. Avea 29 de ani si era al doilea cel mai tânăr director de marketing din toată lumea IKEA.
Călătoria cu IKEA a durat aproape 11 ani. În acest timp s-a ocupat de 4 tari, a lansat un magazin online, a crescut 3 rânduri de echipe, a fost chiar și purtător de cuvânt, dar, în cele din urma, și-a dat seama ca nu mai are unde să crească.

„Vine un moment în viata și cred că are legătură și cu vârsta, nu o sa ascund, cu vârsta de 40 de ani, criza vârstei de mijloc, când, cumva, simți nevoia de alte provocări. Am făcut tot ce se putea face. Nu mai aveam unde sa cresc.”

După plecarea de la Ikea, deși avea doar o vaga idee referitor la ce urma sa facă, a început sa faca consultanta, strategie, marketing si branding. A început să facă cursuri, să ofere servicii de consultanta.

Din punctul ei de vedere “nu exista marketing fara branding, iar brandingul este despre fond, inainte de a fi despre forma, sau despre esenta, inainte de aparenta”.

Asa a apărut Brand Essence!

Mai multe despre Mihaela Mureșan, marketing și brand, aflați urmărind emisiunea BUSINESS LA SUPERLATIV cu Flori Stoian.

Articolul precedent27 SEPTEMBRIE IN ISTORIE
Articolul următor28 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Ministrul Mediului: Interzicerea motoarelor clasice în România ar distruge industria auto

România se află printre țările care s-au opus propunerii de a se interzice vânzarea mașinilor cu motoare clasice noi și cere un răgaz sau...

Câciu: ”Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este una dintre priorităţi”

Ministrul Finanțelor a declarat că toate cele patru jaloane şi ţinte asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru primul semestru din...

A sosit primul cod roșu de caniculă din această vară!

Prima lună de vară aproape s-a încheiat însă căldura nu este nici pe departe la final. Deși au mai fost și perioade în care...

De ce să alegi un laptop sh și care sunt cele mai întâlnite mituri despre acest produs

Există persoane care ezită sa facă o achizitie atunci când văd o ofertă la un laptop second hand, chiar dacă este vorba de un...