vineri, decembrie 1, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Mexic are, pentru prima dată, un candidat la președinție de sex feminin

Mexic are, pentru prima dată, un candidat la președinție de sex feminin

Primarul orașului Mexico City, Claudia Sheinbaum, în vârstă de 60 de ani, conduce cursa pentru succesiunea popularului președinte Andres Manuel Lopez Obrador, fiind în sondaje în fața ministrului de Externe Marcelo Ebrard, în vârstă de 62 de ani.

 

„O femeie poate fi astronaut, avocat, polițistă, deputat, guvernator și președinte al Republicii”, a spus ea atunci când a călătorit prin țară, la invitația guvernatorilor mișcării Morena.

Mexicul ar putea fi pregătit să aleagă o femeie președinte, însă cu excepția câtorva bastioane conservatoare care nu susțin acest demers, iar sondajele confirmă acest lucru.

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Enkoll în rândul a 1.211 persoane cu vârsta de vot, 82% dintre mexicani se declară pregătiți să voteze pentru o femeie.

Primarul orașului Mexico City se situează înaintea ministrului Ebrard în bătălia pentru nominalizarea partidului Morena, potrivit sondajului publicat pe 29 august: 35% ar vota pentru Sheinbaum pentru a reprezenta partidul de guvernământ, față de 26% pentru Ebrard.

Candidatul grupării Morena va avea mari șanse să câștige în 2024, susținut de popularitatea președintelui Lopez Obrador în rândul clasei muncitoare, în fața unei opoziții slăbite și divizate.

Între 42% și 55% dintre alegători se declară pregătiți să voteze pentru Morena, față de 16% și 22% pentru PAN ( partidul de dreapta), potrivit sondajului Enkoll, care recunoaște că alegerile sunt încă departe.

Sheinbaum este o apropiată a președintelui, care o descrie ca fiind „incoruptibilă” și „cu convingeri”.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...