8.5 C
București
marți, 18 ianuarie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Meteorologii avertizează! Când scăpăm de caniculă?

Meteorologii avertizează! Când scăpăm de caniculă?

„Zilele de caniculă sunt pe final, însă căldura extremă va fi înlocuită de vijelii în toată țara. Capitala se poate confrunta cu o furtună, încă din această seară”

 

Expertul climatolog, Roxana Bojariu, avertizează că astfel de treceri, dintr-o extremă în alta, pot apărea destul de des și îi sfătuiește pe oameni să urmărească toate actualizările meteorologice.

Ea spune că luna august nu va mai avea valuri de căldură atât de puternice ca cel de acum, dar nici nu poate exclude apariția unor schimbări neașteptate, informează Digi24.

Acest lucru este o veste bună pentru cei care încă stăteau în orașele poluate și supraaglomerate în aceasta perioadă, dar este o veste foarte proastă pentru cei care, în această perioadă sunt în vacanță, mai ales pentru cei care au optat relaxarea pe litoral, dar și pentru cei care și-au planificat evenimente: nunti, botezuri și petreceri la exterior pentru că ploile le pot distruge ziua.

Administrația Națională de Meteorologie informează că între 5 august ora 12:00 și 7 august ora 10:00, pe întreg teritoriul României va fi instabilitate atmosferică temporar accentuată.

“Vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe intervale scurte sau prin acumulare 20-40 de litri/m2 și izolat 50-60 litri/m2.”

SourceDigi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Ciucă: Un milion de facturi trimise greșit vor fi refăcute

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat luni seara, la finalul ședinței coaliției, că un milion de facturi emise greșit vor fi recalculate, fără ca românii...

Există siguranță în școlile din România?

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, luni seara, despre gradul de siguranță în școli în acest moment, în contextul pandemiei. Ministrul Educației a explicat că...

BILD: Trenurile siberiene sunt pline de soldați și tancuri ale armatei ruse care se deplasează spre granița cu Ucraina

Armata Rusiei s-a pus în mișcare. În aprilie și, din nou, în octombrie 2021, Kremlinul și-a deplasat mai mult de 100.000 de soldați din...

Cu ce bani vom plăti facturile uriașe?

Ziua culturii, din 2022, a fost sărbătorită în plin scandal social și politic făcând ca declarațiile politicienilor legate de Mihai Eminescu și importanța "Zilei...