joi, februarie 29, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Meteorologii avertizează! Când scăpăm de caniculă?

Meteorologii avertizează! Când scăpăm de caniculă?

„Zilele de caniculă sunt pe final, însă căldura extremă va fi înlocuită de vijelii în toată țara. Capitala se poate confrunta cu o furtună, încă din această seară”

 

Expertul climatolog, Roxana Bojariu, avertizează că astfel de treceri, dintr-o extremă în alta, pot apărea destul de des și îi sfătuiește pe oameni să urmărească toate actualizările meteorologice.

Ea spune că luna august nu va mai avea valuri de căldură atât de puternice ca cel de acum, dar nici nu poate exclude apariția unor schimbări neașteptate, informează Digi24.

Acest lucru este o veste bună pentru cei care încă stăteau în orașele poluate și supraaglomerate în aceasta perioadă, dar este o veste foarte proastă pentru cei care, în această perioadă sunt în vacanță, mai ales pentru cei care au optat relaxarea pe litoral, dar și pentru cei care și-au planificat evenimente: nunti, botezuri și petreceri la exterior pentru că ploile le pot distruge ziua.

Administrația Națională de Meteorologie informează că între 5 august ora 12:00 și 7 august ora 10:00, pe întreg teritoriul României va fi instabilitate atmosferică temporar accentuată.

“Vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe intervale scurte sau prin acumulare 20-40 de litri/m2 și izolat 50-60 litri/m2.”

SourceDigi24

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...