miercuri, decembrie 6, 2023
Acasă Emisiuni Fresh Acces Meseria de stewardesă, o alegere profitabilă?

Meseria de stewardesă, o alegere profitabilă?

Pentru foarte mulți dintre noi, ideea de a călători în toată lumea este un vis. Dar acesta poate deveni realizabil cu meseria de stewardesă sau steward. Pentru că nimic nu este mai tentant decât vizitarea altor locuri cu cheltuieli minime. Cum atât mai mult, dacă acest loc de muncă ajunge să îți fie și hobby.

 

Invitată în emisiunea Fresh Acces, Mirela Bănică, stewardesă, a oferit mai multe detalii despre această meserie pe care o face cu pasiune:

”Este o meserie care îți fură inima și o face pentru totdeauna. Eu, când am început, am spus că voi face maxim un an meseria aceasta, dar iată că s-au făcut 14.

În continuare îmi place ceea ce fac, cred că toți însoțitorii de zbor și toți piloții, în general cei care zburăm, facem această meserie din dragoste, din pasiune pentru zbor, dincolo de celelalte avantaje.”

Pandemia a schimbat foarte mult această meserie. Uniformele impecabile au fost înlocuite cu combinezoane, rujul perfect aplicat a fost acoperit de măști și programul încărcat cu zboruri a fost schimbat cu multe ore la sol.

Însă, chiar dacă au existat aceste modificări și chiar dacă reducerile salariale nu au ocolit acesta meserie, stewarzii și stewardesele își fac meseria cu bucurie și zâmbetul pe buze.

”S-au schimbat multe, întreaga activitate este diferită de la an la an. Apar noi elemente.

Și-au mai revenit lucrurile, mai ales acum în perioada verii, oamenii vor să călătorească, își doresc din nou acest lucru, mai ales că au stat închiși. Avioanele sunt pline, dar nu sunt la aceeași capacitate, cum erau în anii trecuți.”

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Detaliul care îți va putea salva căsnicia!

Detaliul care îți va putea salva căsnicia! Îmbrățișarea e o formă amplă de expresie. Un act de comunicare complexă care, în funcție de cultura...

Gestionarea fricii de suferință

Gestionarea fricii de suferință. Într-o lume agitată, în care informațiile circulă rapid și adesea necontrolat, frica de suferință și moarte devine o prezență palpabilă...

Reguli de bune maniere actuale

Reguli de bune maniere actuale. Codul bunelor maniere este un set de reguli sociale care guvernează comportamentul și interacțiunile dintre oameni într-un mod considerat...

Aditivii alimentari și efectele lor

Aditivii alimentari și efectele lor. Aceștia sunt substanțe utilizate pentru a conserva, colora, îmbunătăți gustul sau prelungi durata de valabilitate a alimentelor. Există diverse...