8.5 C
București
marți, 28 septembrie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Meleșcanu acuză jocuri politice la alegerile generale din 2000: „Evident că au...

Meleșcanu acuză jocuri politice la alegerile generale din 2000: „Evident că au existat. Eu am rămas uimit”

Politicianul Teodor Meleșcanu a fost invitat la A7TV, în cadrul emisiunii „Față în față cu Ruxandra Săraru”, unde a făcut dezvăluiri din timpul mandatului său de președinte al Partidului Alianța pentru România.

 

În cadrul interviului, diplomatul a afirmat că rezultatele la alegerile generale obținute în anul 2000 au fost consecința unor jocuri de culise din partea contracandidaților.

Ruxandra Săraru: Considerați că ați fost `lucrat`?
Teodor Meleșcanu: Da, sigur, nu aveam noi capacitatea și nici experiența pe vremea aceea a oamenilor care se ocupau de partid și de voturi. Evident că au fost asemenea lucruri.

Unul dintre ei mi-a spus: ”Îmi pare rău că v-am ars atunci și nu v-am lăsat să intrați în Parlament, că după aia am plătit foarte scump”.

Eu am rămas uimit. Consideram că alegerile sunt clare, precise și se numără voturile”, a declarat invitatul, pentru A7TV.

Teodor Meleșcanu a înființat Alianța pentru România în 1997, împreună cu alți foști membri ai PDSR (Mircea Coșea, Iosif Bodea, Marian Enache) dorindu-se a fi un partid social-liberal, social pentru oameni și liberal din punct de vedere economic.

La alegerile legislative din 2000, ApR nu a obținut niciun mandat în Parlament, iar, la alegerile prezidențiale din același an, Teodor Meleșcanu a obținut doar 1,91% din voturile exprimate de electorat.

După rezultatele slabe la alegerile generale înregistrate, formațiunea politică a fuzionat cu Partidul Național Liberal în 2002, Meleșcanu devenind prim-vicepreședinte al liberalilor.

https://www.a7tv.ro/teodor-melescanu-eu-am-negociat-cu-regele-dupa-revolutie/

 

Această dezvăluire, precum și alte detalii interesante din cariera politicianului, puteți afla accesând link-ul următor:

Sourcea7tv
Articolul precedent25 MAI ÎN ISTORIE
Articolul următorProfesori pentru copiii defavorizați

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

PNRR: Până în 2026 vom avea metrou în Cluj și încă o linie în București – investiție de peste 7 miliarde de euro

Planul Național de Redresare și reziliență vine cu o organizare extrem de îndrăzneață și își propune ca până în 2028 să fie dată în...

România primește 30 de miliarde de euro de la UE

Comisia Europeană a dat undă verde Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României – numit și Programul „Anghel Saligny” -, a declarat președintele...

Veste fabuloasă: Emma Răducanu vine în România!

Lista jucătoarelor care vor participa la turneul Transylvania Open (programat în perioada 25 – 31 octombrie la Cluj-Napoca) a fost anunțată. Iar vestea cea...

28 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

An de an, la 28 septembrie, este marcată ziua internaţională pentru accesul universal la informaţie.   Sărbătoarea a fost instituită printr-o decizie a celei de-a 38-a...