8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Emisiuni Medicina ayurvedică în lumina reflectorului

Medicina ayurvedică în lumina reflectorului

A venit timpul să punem medicina ayurvedică în lumina reflectorului. Ce reprezintă aceasta? În ce constă? Există factori benefici veniți de pe urma ei?

Practicanții medicinei ayurvedice aderă la teoria conform căreia toată materia din univers este mereu interconectată. Astfel, dacă trupul, mintea și sufletul se află în armonie cu universul, acest lucru se va reflecta și în starea de sănătate a individului. Atunci când apare un factor perturbator al acestui echilibru suprem, apare și riscul de îmbolnăvire.  Printre cei mai frecvenți factori perturbatori amintiți de medicina ayurvedică se numără:

–    Afecțiunile sau defectele genetice sau din naștere
–    Accidentele, loviturile, leziunile
–    Schimbările de climă și de sezon
–    Etapele de vârstă
–    Evenimentele marcante din viață
–    Schimbări la nivelul obiceiurilor
–    Schimbări la nivelul emoțiilor și gândurilor

Ce reprezintă boala și bolnavul în ochii acestui tip de medicină?

Ayurveda consideră că obiceiurile și comportamentul unui om normal sunt determinate de dorințele sale subtile și programate prin educație, care sunt prezente în creier. Astfel programat, creierul insistă de obicei, la împlinirea lor, în ciuda deteriorării fizice a corpului și, ca atare, de multe ori abuzează organismul pentru a realiza dorințele transmise.

Prin urmare, cele mai multe boli vin în primul rând mental înainte ca acestea să se manifeste în planul fizic. Ele iau naștere în mintea agitată, dezechilibrată și nedisciplinată, care este plină de idei greșite.

În ce constă tratamentul ayurvedic?

Pentru a ajunge la rezultate satisfăcătoare, terapeutul ayurvedic îți poate recomanda cure de detoxifiere a sângelui, masaj, uleiuri și remedii naturiste, clisme sau preparate cu rol laxativ.

Cum facem trecerea către stilul de viață ayurveda?

În emisiunea ”Fresh Acces”, invitata Angelica Mitrea explică cum putem face trecerea spre acest stil de viață și ce beneficii ne poate aduce:

”Este foarte important ca trecerea să fie lentă. Orice schimbare bruscă, chiar dacă este vorba despre o schimbare sănătoasă, reprezintă un stres pentru organismul nostru. Atunci neplăcerile vor apărea.”

”O variantă pe care ayurveda o propune constă în anumite cure de privare senzorială în care renunțăm pentru o zi sau două la device-uri. Urmărim ca prin aceasta să ne relaxăm cât mai mult.”

Aici poți viziona întreaga emisiune:ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]