Home Editoriale Stil de viață Mazărea, un ingredient benefic în alimentație

Mazărea, un ingredient benefic în alimentație

1
Mazărea, un ingredient benefic în alimentație

Mazărea, un ingredient benefic în alimentație. Deși poate nu cel mai gustot aliment, cu siguranță este hrănitor și sănătos. Chiar dacă nu ne dorim să îl avem mereu prezent pe masă, sa poate dorim să îl avem în fiecare zi, este important să știm proprietățile acestuia. De asemenea și ideologia echilibrului.

Specialiștii doc.ro ne spun că mazărea, această leguminoasă extrem de delicioasă, care se regăsește în multe preparate românești, este bogată în vitaminele A, B1, B6, C și K. Boabele de mazăre au un conținut mare de fibre și un conținut redus de grăsimi și nu au deloc colesterol. În plus, sunt o sursă extraordinară de proteine, așa că e bine să le incluzi mai des în alimentația ta. Multă lume crede că mazărea este doar o simplă  garnitură de legume, care dă un plus de culoare pe farfurie, însă, pe lângă faptul că se gătește foarte ușor, mazărea are și mulți beneficii de care ne putem bucura.

Care sunt beneficiile acestui aliment?

Mazărea este o sursă bună de fibre dietetice și vitamine și are un conținut scăzut de calorii. O jumătate de cană de mazăre verde furnizează 4 grame de fibre. 26 de grame pe zi de fibre sunt recomandate femeilor. Deoarece este o leguminoasă bogată în fibre, mazărea contribuie la menținerea senzației de sațietate pentru un timp îndelungat. Prin urmare, te ajută să mănânci mai puțin și să îți ții astfel greutatea sub control. De asemenea, consumul regulat de mazăre verde poate reduce riscul de cancer, mai ales datorită conținutului mare de antioxidanți și capacității acestora de a reduce inflamația din organism.