8.5 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022
Acasă Emisiuni La zi Măsuri restrictive de călătorie, în Europa, de sărbători

Măsuri restrictive de călătorie, în Europa, de sărbători

Varianta Omicron a virusului COVID-19 este prezentă și în România. Autoritățile au impus restricții cu privire la cei care vor să intre în țară, dar nu au explicat procedurile. Este clar faptul că a pierit comunicarea între cei care fac legea și cei care o execută.

Radu Puchiu, antreprenor, a declarat în emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian:

”Este evident că dacă toate țările iau măsuri restrictive la intrarea în țară, e nevoie să luăm și noi. Dar logica ne bate puțin aici, mai ales la nivelul clarității măsurilor. Dacă citim comunicatul CNAS, durează o jumătate de oră să realizezi cine și ce trebuie să facă.

E mult mai simplu să ieși și să spui. Am văzut că Ministerul Sănătății a început să facă ceva în sensul acesta, pune pe facebook explicit.

Pune-i omului să știe ce are de făcut, nu îi pune un text de lege că nu înțelege nimic. Cel mai important este să fii coerent la nivel de mesaje și observ că schimbarea de guvern a adus o mai bună comunicare, deocamdată din partea Ministerului Sănătății”

Ministerul Sănătății, pe pagina de facebook, explică, în pași simpli, ce trebuie făcut la intrarea sau ieșirea din țară:

”Reveniți acasă, în România, de sărbători? Sunteți cetățeni ai unui stat UE, ai Spațiului Economic European sau din Confederația Elvețiană și veți veni în perioada următoare în România?

Iată noile condiții de intrare pe teritoriul României care se vor aplica începând din 10 decembrie, în scopul protejării sănătății și combaterii răspândirii COVID-19:

– din țări aflate în zonele VERDE și GALBEN:

  • FĂRĂ CARANTINĂ dacă prezentați dovada vaccinării sau trecerii prin boală;
  • CARANTINĂ DE 14 ZILE dacă nu prezentați dovada vaccinării, trecerii prin boală sau test RT-PCR negativ efectuat cu cel puțin 72 de ore înainte.

– din țări aflate în zona ROȘIE:

  • FĂRĂ CARANTINĂ dacă prezentați dovada vaccinării sau trecerii prin boală;
  • CARANTINĂ DE 10 ZILE dacă sunteți nevaccinați, nu ați trecut prin boală, dar prezentați test RT-PCR negativ efectuat cu cel puțin 72 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul României;
  • CARANTINĂ DE 14 ZILE dacă sunteți nevaccinați, nu ați trecut prin boală și dacă nu prezentați un test RT-PCR negativ efectuat cu cel puțin 72 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul României.

Măsurile se aplică în perioada 10 decembrie 2021 – 8 ianuarie 2022, însă normele prevăd o serie de excepții pentru copii, elevii și studenții care învață în România, persoanele aflate în tranzit etc.

Detalii aici https://bit.ly/3rIPrG1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Joe Biden promite să trimită mai multe trupe americane în România

În cadrul conferinței de presă susținute în ajunul marcării unui an de când a preluat mandatul prezidențial, președintele american Joe Biden a spus Statele Unite...

Nicușor Dan, despre greva șoferilor: Este o acțiune politică

Greva de la STB este o acțiune ilegală și foarte gravă care afectează foarte mulți bucureșteni, a declarat primarul general Nicușor Dan. El a...

Nicolae Ciucă, discuții cu ambasadoarea Franței la București, despre securitatea din Estul Europei

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a primit-o, marţi, la Palatul Victoria, pe ambasadoarea Republicii Franceze la Bucureşti, Laurence Auer. Întrevederea a avut loc în contextul exercitării...

Suntem țara în care alimentele de bază au devenit un lux?

În emisiunea Conectat by Ani Crețu, luni 17 ianuarie, avându-i ca invitați pe domnii Gabriel Ștefănescu, analist economic și Ilie Toma, deputat, șeful Comisiei...