8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Măsurile luate de unitățile de alimentație publică pentru prevenirea răspândirii Covid-19

Măsurile luate de unitățile de alimentație publică pentru prevenirea răspândirii Covid-19

Marcel Vela a anunțat măsurile pe care trebuie să le ia unitățile de alimentație publică, în contextul coronavirusului.

Astfel, hipermarketurile, supermarketurile și magazine de cartier trebuie să asigure dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse, în special în zona caselor de marcat.

De asemenea, trebuie să instituie măsuri privind evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale, a anunțat Vela.

„Supermarketurile, magazinele au obligația de a dezinfecta des cărucioare, suprafețe, clanțe și de a lua măsuri pentru evitarea aglomerației, mai ales la casele de marcat”, a mai spus Vela.

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) a luat mai multe decizii pentru prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus, pe lângă închiderea școlilor și grădinițelor până pe 22 martie.

Transportul rutier de persoane, în trafic internațional, spre și dinspre Italia este suspendat până la sfârșitul lunii martie.

Ministrul de Interne a menționat că se vor transmite circulare către toate instituțiile cu privire la posibilitatea desfășurării muncii la domiciliu.

CE TREBUIE SĂ ȘTIM DESPRE CORONAVIRUS

Simptomele care fac diferența între gripă, răceală şi noul virus din China

La prima vedere, simptomele noului coronavirus sunt similare unei răceli sau gripe. Simptomele coronavirusului pot include: febră, tuse seacă, dificultate în respiraţie, dureri musculare sau oboseală.

Simptomele mai puţin tipice coronavirusului sunt: acumulare de mucus în gât, durere de cap, hemoptizie sau diaree.

Noul coronavirus afectează în general căile respiratorii inferioare, iar majoritatea persoanelor infectate arată simptome precum tusea seacă, insuficienţă respiratorie sau pneumonie, însă nu durere în gât.

În primă fază, mulţi pacienţi sunt asimptomatici.

Mulţi dintre cei infectaţi cu noul coronavirus nu prezintă iniţial simptome.

Potrivit Institutului Robert Koch (RKI), citat de Mediafax, o agenţie germană de control şi prevenire a bolilor, noul virus are o perioadă de incubaţie de 14 zile.

Un medic poate lua probe şi determina în urma analizei prezenţa sau absenţa viruşilor la nivelul aparatului respirator.ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]