8.5 C
București
luni, 16 mai 2022
Acasă Articole Măsuri fără precedent în România. Al 15-lea caz de coronavirus.

Măsuri fără precedent în România. Al 15-lea caz de coronavirus.

Măsuri fără precedent în România din cauza coronavirusului:

Se interzic adunările cu mai mult de 1.000 de persoane și vizitele în spitale. Se ia în calcul chiar şi închiderea bisericilor.

Autoritățile din România au anunțat, astăzi, introducerea unor măsuri fără precedent, în încercarea de a limita răspândirea cazurilor de coronavirus.

Evenimentele cu un număr mai mare de 1.000 de participanți, precum meciurile de fotbal, vor fi interzise începând de duminică. De asemenea și vizitele în spitale, iar orice școală în care va apărea un caz de infecție va fi închisă.

Guvernul pregătește chiar închiderea bisericilor, precum și interzicerea slujbelor de înmormântare, au spus surse politice.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat și secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan au anunțat duminică mai multe măsuri care vor fi luate începând de astăzi și până la sfârșitul lunii, cu posibilitatea de prelungire, pentru a limita răspândirea coronavirusului:

– suspendarea cursurilor în școlile unde se raportează cel puțin un caz de coronavirus

– interzicerea activităților în aer liber sau în incinte cu participarea unui număr mai mare de 1000 de oameni

– accesul în spitale al aparţinătorilor şi al studenţilor de la facultăţile de medicină şi farmacie, cu excepţia voluntarilor

– accesul în spitale al aparţinătorilor şi al studenţilor de la facultăţile de medicină şi farmacie, pentru stagii practice, cu excepţia voluntarilor

– a fost reluată recomandarea ca românii să nu circule în zonele afectate de coronavirus, iar cei care se află în aceste zone să nu vină în România

– persoanele aflate în izolare şi care au cumpărat bilete pentru a pleca în străinătate nu vor avea voie să iasă din izolare

Toate aceste măsuri au fost luate până la data de 31 martie, dar pot fi prelungite, a precizat secretarul de stat Raed Arafat.

Secretarul de stat a reiterat apelul către românii din Italia de a nu veni acasă de sărbători, dacă se află în zonele de risc.

Cetăţenii români care au fost în zone afectate de coronavirus și care, la revenirea în ţară, prezintă un certificat care atestă că au fost în carantină în ţara respectivă, nu vor mai sta în carantină încă o dată la revenirea în România, a mai anunţat secretarul de stat din MAI, dând exemplul celor de pe navele de croazieră.

Arafat a mai spus că persoanele aflate în izolare şi care au cumpărat bilete pentru a pleca în străinătate nu vor avea voie să iasă din izolare.

Guvernul pregăteşte de asemenea o hotărâre care priveşte decontarea cheltuielilor pentru persoanele aflate în carantină, dar şi pentru cele aflate în izolare care nu se pot autosusţine.

Autorităţile au anunţat, duminică, al 15-lea caz de coronavirus confirmat în România, la o femeie de 70 de ani din Mureş.

Aceasta era izolată la domiciliu pentru că a fost în Italia.

Cel de-al 14-lea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat în România, la o femeie de 42 de ani din Bucureşti, au anunţat reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

Ea se află într-un centru de carantină din Capitală şi va fi transferată la Spitalul Matei Balş.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sportivii de performanță, risc mai mare de îmbolnăvire?

În timpul fiecărui joc de fotbal jucătorii aleargă, în medie, 9,65 km. Mai mult, fotbalul este un sport care a fost inventat în China,...

Secretarul general adjunct al NATO: ”Vom continua să sprijinim Ucraina din punct de vedere militar, financiar și umanitar”

Războiul din Ucraina, deși oarecum mai tăcut decât la început, este încă prezent pe în viața ucrainenilor. Adevărata bătălie este cea a propagandei, în...

Adrian Vasilescu: ”Ne vom îndrepta inevitabil către impozite mai mari”

”Criza economică atacă România din toate punctele de vedere. Guvernatorul și-a exprimat speranța, de la tribuna de la care a vorbit joi, că România...

Care este rolul bărbatului în societate?

Pentru a avea o societate sănătoasă și solidă, este foarte important să știm care este rolul bărbatului. Ce menire are acesta pe pământ, ce...