8.5 C
București
luni, 8 martie 2021
Acasă Emisiuni Alături de tine Marius Mocan: ”Noi și acum avem și purtam România în suflet!”

Marius Mocan: ”Noi și acum avem și purtam România în suflet!”

Seara trecută, colega noastră Alina Ilioi Mureșan l-a avut invitat, în cadrul emisiunii ALĂTURI DE TINE, pe Marius Mocan, unul dintre cei mai vocali oameni din Diaspora, reprezentantul grupului civic Diaspora Europeană.

 

O statistică din 2019 arată că peste 9.700.000 de români sunt plecați peste hotare.

Plecând de la aceasta informație, cei doi au încercat să răspundă la întrebări care stau pe buzele multora dintre noi:

De ce pleacă românii noștri în străinătate, cât câștigă acolo, ce sacrificii sunt nevoiți să facă, dar și dacă s-ar întoarce vreodată în România și în ce condiții.

Pe parcursul emisiunii, mai mulți telespectatori plecați din țară au avut posibilitatea de a intra în direct sau de a comenta și a ne împărtășit din poveștile lor.

Întrebat de ce a ales să plece din România, Marius Mocan ne-a mărturisit ca nu se integra în sistemul din țara noastră din cauza corupției, nu-i plăcea birocrația existentă la acel moment, motiv pentru care a ales să plece într-o țară în care cunoștea limba și anume în Marea Britanie.

În anul 2008, Marius a dorit să se întoarcă în România în calitate de investitor, dar, din păcate, s-a lovit de aceleași probleme din cauza cărora a plecat – corupția și birocrația.

Este nostalgic atunci când vorbește de patria natală și ne mărturisește că, atât mâncarea cât și îmbrăcămintea sunt procurate din România.

Marius Mocan: ”Noi și acum avem și purtam România în suflet!”

 

Marius Mocan consideră că grupurile civice nu sunt ajutate, în special de autorități, motiv pentru care, alături de alți prieteni din Diaspora, au creat Partidul Diaspora Unită (PDU), un partid care dorește să aducă o schimbare, iar românii să se întoarcă acasă, având posibilitatea să trăiască ”ca afară”, așa cum chiar el ne-a declarat.

Dacă doriți să urmăriți, în întregime, această ediție atât de interesantă și actuală, o puteți face accesând link-ul de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=cpILulXk9t4

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Noi propuneri ale Ministerului Educației

Ministerul Educației a elaborat un proiect de ordonanță de urgență în care propune gratuitate la transportul public pentru elevii din învățământul preuniversitar pe tot...

Pfizer: transfer de activități în România

Grupul farmaceutic american Pfizer urmează să concedieze 15% din personalul centrului său de distribuție de la Zaventem, o localitate din Belgia, urmând ca o...

Mircea Varga, despre provocările mediului de afaceri românesc

Directorul financiar al grupului de firme deținut de Ion Țiriac, Mircea Varga, a fost consultant și autor în Big Four, după care a intrat...

8 MARTIE ÎN ISTORIE

Ziua Internațională a femeii (denumită generic Ziua femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politicile și...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?