8.5 C
București
miercuri, 28 iulie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Marinar român, răpit în Oceanul Atlantic

Marinar român, răpit în Oceanul Atlantic

Un român se află printre marinarii răpiți de pe o navă atacată de pirați în Oceanul Atlantic, în dreptul Golfului Guineea, scrie presa străină.

 

Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor:

”Nava Agisilaos, sub pavilion Marshall Island a fost atacată de pirați, pe când traversa Golful Guineea, la 5 mile vest de Guineea și la 22 de mile de Togo.

Echipajul a încercat manevre de evitare a atacului, însă se pare că aceste manevre nu au reușit și nava a fost abordată de pirați. Patru navigatori au fost luați ostatici.

Probabil că în zilele următoare o să aflăm mai multe despre naționalitățile celor care au fost luați ostatici de către pirați.

Din informațiile pe care le avem, într-adevăr ar fi vorba și despre un român.

Au intrat în acțiune societățile care dețin nava și se așteaptă o contactare din partea piraților și negocierile de rigoare.

Mai mult ca sigur, aceste atacuri se soldează cu revendicări materiale, adică acelea de bani. Se negociază, și, de fapt, ăsta e și scopul acestor atacuri. Cererea de avantaje materiale.

Este un fenomen des întâlnit, și mai ales în ultima lună au fost multe atacuri soldate cu luare de ostatic în zona Golfului Guineea, acolo unde, din păcate, securitatea zonei nu este foarte bine pusă la punct.

Noi, Sindicatul Liber al Navigatorilor, cerem, alături de toate organizațiile internaționale sub umbrela Organizației Internațuionale a Transportatorilor, ca această zonă să fie asigurată din acest punct de vedere, pentru că în ultima perioadă aceste atacuri ale piraților s-au soldat și cu pierderi de vieți omenești”

 

Ce știm despre vasul pe care se afla marinarul român răpit de pirați în Africa

 

Nava Agisilaos, pe care se afla românul luat ostatic alături de alți marinari în Golful Guineei, este un petrolier de 37.662 tdw, construit în 2006.

Vasul venea din portul Pointe-Noire din Congo, după un voiaj de aproape patru zile, potrivit informațiilor de pe site-ul Marine Traffic.

Luni seară nava Agisilaos era oprită la circa 10 mile în largul portului Lome din Togo, conform informațiilor de pe Marine Traffic, care urmărește în timp real pozițiile vapoarelor.

Agisilaos este un petrolier construit în 2006, care navighează sub pavilion Marshall Island.

Are o capacitate de 37.662 tdw (capacitatea maximă de încărcare), iar dimensiunile sale sunt 184,2 m lungime și 27,4 m lățime.

Ministrul de Externe a convocat, în regim de urgenţă, Celula de criză interinstituţională în cazul răpirii marinarului român în zona portului Lome, în Togo.

SourceDigi24

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Au nevoie antreprenorii de coaching?

Începutul unui business este un pas important pentru orice antreprenor și o provocare continuă pe parcursul dezvoltării lui și a afacerii lui. Există, însă,...

28 IULIE ÎN ISTORIE

Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei, inițiată de Alianța Mondială pentru Hepatită, în 2008, este marcată, în fiecare an, la 28 iulie.   Scopul acestei zile...

Bomba care aruncă în aer pandemia!

Începând cu anul viitor, CDC renunță la metoda de diagnosticare RT-PCR a noului coronavirus și recomandă laboratoarelor și centrelor de testare să se utilizeze...

Ce presupune tratamentul cu aparat dentar?

Ce nu ai voie să mănânci când porți aparat dentar? Tratamentul cu aparat dentar te ajută să obții un zâmbet perfect cu dinți frumos aliniați...

COMENTARII RECENTE

Daniel Pop on 1 IULIE ÎN ISTORIE
Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?