8.5 C
București
marți, 13 aprilie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Marinar român, răpit în Oceanul Atlantic

Marinar român, răpit în Oceanul Atlantic

Un român se află printre marinarii răpiți de pe o navă atacată de pirați în Oceanul Atlantic, în dreptul Golfului Guineea, scrie presa străină.

 

Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor:

”Nava Agisilaos, sub pavilion Marshall Island a fost atacată de pirați, pe când traversa Golful Guineea, la 5 mile vest de Guineea și la 22 de mile de Togo.

Echipajul a încercat manevre de evitare a atacului, însă se pare că aceste manevre nu au reușit și nava a fost abordată de pirați. Patru navigatori au fost luați ostatici.

Probabil că în zilele următoare o să aflăm mai multe despre naționalitățile celor care au fost luați ostatici de către pirați.

Din informațiile pe care le avem, într-adevăr ar fi vorba și despre un român.

Au intrat în acțiune societățile care dețin nava și se așteaptă o contactare din partea piraților și negocierile de rigoare.

Mai mult ca sigur, aceste atacuri se soldează cu revendicări materiale, adică acelea de bani. Se negociază, și, de fapt, ăsta e și scopul acestor atacuri. Cererea de avantaje materiale.

Este un fenomen des întâlnit, și mai ales în ultima lună au fost multe atacuri soldate cu luare de ostatic în zona Golfului Guineea, acolo unde, din păcate, securitatea zonei nu este foarte bine pusă la punct.

Noi, Sindicatul Liber al Navigatorilor, cerem, alături de toate organizațiile internaționale sub umbrela Organizației Internațuionale a Transportatorilor, ca această zonă să fie asigurată din acest punct de vedere, pentru că în ultima perioadă aceste atacuri ale piraților s-au soldat și cu pierderi de vieți omenești”

 

Ce știm despre vasul pe care se afla marinarul român răpit de pirați în Africa

 

Nava Agisilaos, pe care se afla românul luat ostatic alături de alți marinari în Golful Guineei, este un petrolier de 37.662 tdw, construit în 2006.

Vasul venea din portul Pointe-Noire din Congo, după un voiaj de aproape patru zile, potrivit informațiilor de pe site-ul Marine Traffic.

Luni seară nava Agisilaos era oprită la circa 10 mile în largul portului Lome din Togo, conform informațiilor de pe Marine Traffic, care urmărește în timp real pozițiile vapoarelor.

Agisilaos este un petrolier construit în 2006, care navighează sub pavilion Marshall Island.

Are o capacitate de 37.662 tdw (capacitatea maximă de încărcare), iar dimensiunile sale sunt 184,2 m lungime și 27,4 m lățime.

Ministrul de Externe a convocat, în regim de urgenţă, Celula de criză interinstituţională în cazul răpirii marinarului român în zona portului Lome, în Togo.

SourceDigi24

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

A trăit 40 de zile doar cu apă!

Invitatul Alinei Ilioi Mureșan în platoul emisiunii ALĂTURI DE TINE, Vasile Nemeș propune o inovație în domeniul detoxifierii și al slăbitului: postul cu apă....

Când va începe anul școlar 2021-2022?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comunicat duminică, 11 aprilie, într-o postare pe Facebook, că anul școlar 2021 – 2022 va începe pe 13 septembrie....

Director general al OMS: „Pandemia este departe de a se încheia”

Confuzia, automulţumirea şi inconsecvența în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia, deși ea ar putea fi pusă sub...

13 APRILIE ÎN ISTORIE

Pe 13 aprilie 1930 se năștea Sergiu Nicolaescu, regizor, scenarist, actor și, după 1989, politician român. Este de departe cel mai prolific și mai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?