8.5 C
București
marți, 1 decembrie 2020
Acasă Editoriale Actualitate Marile rețele sociale online din SUA ar putea fi blocate de Rusia

Marile rețele sociale online din SUA ar putea fi blocate de Rusia

Joi, Parlamentul Rusiei a prezentat un proiect de lege care, dacă va fi adoptat, va permite guvernului să restricționeze accesul pe internet la uriașele rețele sociale americane care ar fi discriminat mass-media rusească, conform Reuters.

 

Autorii proiectului, dintre care majoritatea fiind din partidul de guvernământ Rusia Unită, au spus că au primit plângeri de la companii media autohtone precum Russia Today, RIA Novosti și Crimea 24 despre conturi care au fost suspendate sau etichetate de către Twitter, Facebook și Youtube.

Twitter a început etichetarea conturilor câtorva instituții media rusești cu descrierea “mass-media afiliată statului”, alături de cele ale personalului de conducere și a câtorva oficiali importanți din guvern în august, mișcare deplânsă de Rusia la acea vreme.

“Urgența în a adopta proiectul de lege este datorată de numeroasele cazuri de restricții nejustificate ale accesului cetățenilor ruși la informații din media rusă de către anumite resurse de internet, inclusiv cele înregistrate în afara Rusiei”, arată o notă atașată documentului.

Pentru a intra în vigoare, legea va trebui mai întâi aprobată de oamenii legii din Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului din Rusia, apoi aprobată în camera superioară a parlamentului și semnată de președintele Vladimir Putin.

Întrebat despre actul normativ, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a spus că măsurile trebuie să fie atent luate în considerare, însă că este necesar un mecanism pentru a cotracara problema.

“Există cu siguranță acțiuni discriminatorii împotriva clienților ruși ai acestor servicii. Acești giganți au probleme cu proprii lor clienți, îi discriminează chiar și pe ei.

Lăsați-i să se ocupe de clienții lor, pentru noi principala problemă este apărarea alor noștri împotriva discriminării”, a afirmat el.

Potrivit proiectului legislativ, procurorul general al Rusiei și ministrul de externe vor defini ce resurse de pe internet restricționează accesul la “informații sociale importante bazate pe naționalitate, limbă sau legate de introducerea sancțiunilor împotriva Rusiei și a cetățenilor săi”.

Autoritatea de supraveghere Roskomnadzor va putea apoi să le blocheze parțial sau în totalitate, potrivit actului normativ.

Rusia de multă vreme caută să aibă mai mult control asupra folosirii internetului pe teritoriul său.

Serviciul Federal de Securitate (FSB) a ordonat unor companii importante de internet din țară să-i acorde acces continuu la sistemele lor, potrivit unei publicații online, The Bell, care a scris despre acest lucru în februarie.

LinkedIn este blocat în Rusia după ce o instanță a stabilit că a încălcat o lege promulgată în 2015 privind stocarea de date, care cerea ca toate datele despre cetățenii ruși să fie stocate în țară.

SourceDigi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum setezi obiective SMART in marketingul online?

Obiective SMART - cu siguranta ai auzit deja de asta, poate ca folosesti deja aceasta idee in business. Cu toate acestea, trebuie sa stii...

DSP Ilfov a greșit calcularea ratei de infectări cu COVID-19: „eroare în programul informatic”

Direcția de Sănătate Publică Ilfov a recunoscut că a greșit calcularea incidenței cazurilor de infectare cu COVID-19 în acest județ, din cauza existenței „unei...

Leopoldo Luque, medicul lui Diego Maradona, anchetat sub suspiciunea de omor involuntar

Leopoldo Luque, medicul personal al fostei legende a fotbalului mondial Diego Maradona, face obiectul unei anchete sub suspiciunea de omor involuntar.   Poliţia a percheziţionat duminică...

30 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE

Pe 30 noiembrie 1835 se năștea Mark Twain, scriitor, publicist, antreprenor, satirist și umorist american, autorul popularelor romane Aventurile lui Tom Sawyer, Prinț și...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?