8.5 C
București
duminică, 5 decembrie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Maria Grapini: ”PNRR este greșeala noastră, de acasă, că nu ne-am dus...

Maria Grapini: ”PNRR este greșeala noastră, de acasă, că nu ne-am dus cu tema făcută și riscăm să nu luam acești bani”

Europarlamentarul Maria Grapini și jurnalistul Răzvan Savaliuc și-au exprimat, la A7TV, convingerea că România nu va primi banii de la PNRR, fiecare având argumente diferite cu privire la motivația acestui lucru: fie sunt de vină cei din afară, fie cei din conducerea României pentru că nu își doresc prosperitatea țării.

”Am o bănuială că acest plan este făcut să nu iasă niciodată. Să ne amintim cum a început ”vestea cea bună”.

Președintele Klaus Iohannis ne informa, în toiul ultimelor alegeri, că vom primi 80 de miliarde și gata, în România va curge lapte și miere.

Cele 80 de miliarde s-au făcut vreo 30 și iată acum ne aflăm, pentru a treia oară, la respingerea planului pentru cât de prost este întocmit și nu vedem nimic bun în el. Nu aflăm nimic bun despre ceva care să se construiască concret în România.

Ba ni se spune că nu îndeplinim nici un criteriu ca acest plan să fie aprobat. Și părerea mea este că totul este un joc ca în final România să nu primească nimic. Pentru că nu cred că cineva își dorește ca România să prospere.”, a spus Savaliuc.

În replică, europarlamentarul PSD Maria Grapini a declarat, direct de la Bruxelles:

”PNRR este greșeala noastră, de acasă, că nu ne-am dus cu tema făcută și riscăm să nu luam acești bani.

În plan nu am văzut programe concrete, de exemplu pentru că România este pe primul loc la copii în sărăcie, investiții în rural, să fi spus: astea sunt investițiile. 0.04% din buget a pus domnul Ghinea pentru IMM-uri; suntem țara care a pus bugete pentru IMM-uri, cel mai puțin, adică aproape nimic.

Dacă refăcea, pentru a treia oara măcar, (planul PNRR) și punea pe direcțiile astea: coeziune socială, creștere economică, investiții sustenabile, investiții în zonele mai sărace, atunci își făcea tema”

Pusă în fața declarației unui purtător de cuvânt al Comisiei Europene (declarație oferită pentru G4media.ro) în care se anunța că planul PNRR nu a fost respins și că acest schimb de opinii este perfect normal pentru procesul de evaluare (conform Regulamentul RRF, articolul 19, alineatul 1), Maria Grapini a cerut comunicatul în original lăsând să se înțeleagă că nu crede, până nu vede.

 

 

Sourcea7tv

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

4 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

La 19 decembrie 2019, Adunarea Generală a ONU a adoptat rezoluţia 74/245, care a desemnat data de 4 decembrie drept Ziua Internaţională a Băncilor...

Magda Coman: ”Căutăm prietenie cu autoritățile”

În fiecare an, data de 3 decembrie marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, eveniment organizat de Organizația Națiunilor Unite, începând cu anul 1992,...

Despre delegarea într-o companie și cum poate aceasta să fie eficientă pentru ambele părți

Pentru ca un business să fie prosper, atât angajatorul cât și angajatul au nevoie de o sincronizare cât mai reușită cu privire la responsabilitățile...

3 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

Marcată, anual, la 3 decembrie, Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi ("International Day of People with Disability") are scopul de a promova şi implementa...