8.5 C
București
luni, 26 septembrie 2022
Acasă Editoriale Familie Marele premiu al WonderFest 2020 merge în Germania

Marele premiu al WonderFest 2020 merge în Germania

Marele premiu al WonderFest 2020, Festivalul Filmului pentru Copii si Tineret merge în Germania.

Organizatorii Festivalului Internațional al Filmului pentru Copii WonderFest au găsit soluții pentru ca evenimentul să se desfășoare, în ciuda restricțiilor impuse de pandemie, fără niciun risc, spre marea bucurie a copiilor.

Transmis online, WonderFest a strâns mii de vizualizări, în fiecare zi, depășind, astfel, impactul pe care l-ar fi avut în condiții normale de desfășurare.

Artiști plastici, cinefili, actori, regizori, scenariști și jurnaliști au realizat o mulțime de activități atractive și educative, totodată, pentru copiii și părinții care duc lipsa spectacolelor artistice și a sălilor de cinema.

Ateliere de fotografie, desen în nisip, de machiaj pentru efecte speciale de film, sfaturi cum să realizăm singuri scenete de teatru cu umbre, cum să scriem un scenariu, dar și cum să ne preparăm dulciuri delicioase fără să folosim zahăr ori cum să folosim tehnica decoupage pentru a înfrumuseța mici obiecte, toate au fost oferite gratuit în cadrul WonderFest.

Cum era de așteptat, festivalul a avut și o Sală de proiecție virtuală, unde au fost prezentate atât filmele din secțiunea Panorama –filme de cinematecă, cât și filmele din cele două secțiuni de concurs.

Prima, intitulată Competiție, pentru filme de lung și scurt metraj, în care au fost înscrise 10 pelicule din 8 țări participante, produse în ultimii trei ani, dar cele mai multe produse anul trecut.

A doua secțiune, Snapshots, a fost dedicată exclusiv micilor cinefili de acasă, care au fost invitați să trimită propriile creații video, de maximum un minut.

Pentru această secțiune, toți concurenții au fost câștigători,fiecare filmuleț fiind special, iar efortul depus de fiecare copil în parte fiind deosebit de apreciat.

Marele premiu a fost anunțat de către ministrul Culturii, dl Bogdan Gheorghiu, susținător declarat al manifestărilor culturale virtuale, în condițiile pandemiei.

Juriul profesionist, format din critici de film, regizori, actori din Belgia, Israel, Macedonia, Bulgaria și România, a acordat o Mențiune specială filmului românesc ”Eu nu vreau pe Marte”, regizat de Ion Octavian Frecea, iar premiile de specialitate au fost premiate astfel:

Only a miracle/Doar un miracol – Ukraine/Ucraina(2019) – Cea mai bună imagine – Regia: Elena Karetnyk, Scenariul: Elena Karetnyk, Imaginea: Dmytro Sanin;

The third wish / A treia dorință – Cehia/Czech Republic (2017) – Cel mai bun scenariu
Regia: Vit Karas; Scenariul: Miroslav Adamec, Vit Karas

Pichku’s Dream (Halkaa) / Visul lui Pichku – India(2018) – Cea mai bună regie
Regia: Nila Madhab Panda, Scenariul : Nila Madhab Panda & Nitin Dixit

PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI/SPECIAL AWARD OH THE JURY
I, the sunshine / Eu, raza de soare – Mongolia/Mongolia (2019) – Premiul special al Juriului
Regia: Janchivdorj Sengedorj, Scenariul: Janchivdorj Sengedorj, Erdenebat Magvan

Marele Premiu al WonderFest, acordat de un juriu format exclusiv din copii, a revenit filmului ”Boje”, un scurt metraj produs anul trecut în Germania.

O poveste frumoasă, despre un copil curios crescut pe malul mării, care îl ajută să găsească răspunsuri la toate întrebările, a impresionat Juriul copiilor.

Festivalul de film pentru copii și tineret WonderFest 2020 a fost finanțat de Ministerul Culturii și susținut de TVR, editurile Litera, Art și Niculescu, fiind primul festival de film din România difuzat în totalitate online.


ULTIMELE ARTICOLE

S-a descoperit o nouă modalitate de tratare a cancerului

Cancerul este afecțiunea care stârnește frica și chiar panica în oameni. De obicei aceasta apare în urma unui stil de viață nesănătos prin consumul...

Dependența – închisoarea din sticlă

Fie că vorbim despre substanțe, despre muncă, despre relații sau despre pornografie, dependența limitează viziunea celui în cauză. Acesta ajunge să creadă că doar...

Universitatea Hyperion lansează Școala de Egiptologie

Egiptologia studiază cultura (limba, literatura, istoria, religia, arta, economia) egiptenilor antici dintre mileniul V î.Hr. până la sfârșitul dominației Imperiului Roman. Egiptologia modernă se consideră a-și avea...

Cum poți reduce consumul de curent cu ajutorul frigiderului?

Este un fapt cunoscut acela că frigiderul este, poate cel mai mare consumator în gospodăria omului, deoarece acesta constant este în funcțiune. De unul singur,...