8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Franța și America se numără printre țările care au plafonat prețul masiv la carburanți, măsură văzută de anumiți politicieni români ca fiin comunistă. Acest lucru a creat frustrare pentru președintele PSD, Marcel Ciolacu, care a propus o măsură asemănătoare.

 

„Am venit cu propunerea cu plafonarea (prețurilor la carburanți – n.red.). Am văzut ieri (duminică – n.red.) la summitul G7 pe comuniștii de americani și de francezi care au venit, la fel, cu plafonarea prețului la petrol.

Dar presupun că ei au dreptul să fie comuniști. S-a venit cu această măsură, cu 5 lei la 10 litri, în care să fie jumătate susținut de către statul român, jumătate de către companii.

În acest moment suntem al doilea cel mai mic preț din Europa. Faptul că deja vorbim de o predictibilitate pe 3 luni de zile de prețuri la carburanți să nu mai crească este un pas înainte.

Totul este în dinamică și vom vedea ce măsuri mai trebuie impuse. Această abordare de la summitul G7 îmi arată că și de această dată am venit cu varianta cea mai potrivită”, spune Marcel Ciolacu.

Liderul PSD spune referitor la compensarea prețului la carburanți că „totul e perfectibil”.

„Dacă se intră iar într-o zonă nepredictibilă, plafonarea rămâne singura soluție, la fel cum a fost la energie când s-a venit cu compensarea”.

Parisul „nu se opune în principiu” propunerii americane de plafonare a preţurilor, însă ”pentru noi ar fi şi mai puternic să stabilim un preţ maxim al petrolului care provine de la toate ţările producătoare”, subliniază Palatul Élysée.

„Este lucrul pe care trebuie să-l reangajăm în negocieri cu OPEP+ şi cu toţi producătorii de petrol din lume”, a mai transmis preşedinţia franceză.

Această propunere este distinctă de o măsură sugerată de către Statele Unite, o plafonare a preţurilor petrolului decisă de către ţările consumatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...