8.5 C
București
marți, 4 octombrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Marcel Ciolacu: „Nu suntem într-un colaps economic”

Marcel Ciolacu: „Nu suntem într-un colaps economic”

Criza economică îngrijorează populația României atunci când vine vorba de viitorul propriu. Creșterea prețurilor provoacă, totodată, nemulțumire. Președintele Camerei Deputaților a oferit asigurări, într-o conferință de presă, că viitorul oamenilor este asigurat și arată prosper.

„Nu suntem într-un colaps economic, există o inflație, este și în zona euro o inflaţie istorică, şi în Marea Britanie, care nu este în zona euro, dar şi în Germania şi Olanda care sunt state în zona euro.

De obicei, inflaţia, automat, atrage şomaj. Însă, în România nu este o problemă cu şomajul şi, cu aceste măsuri care au deblocat investiţiile, categoric lucrurile vor merge în direcţia corectă”, a spus Ciolacu.

Anul acesta România va avea parte de creștere economică

„Am spus foarte clar, când ești într-o criză economică, la un prag de criză economică, şi nu doar România, în primul rând, întreaga Europă şi mai ales zona de inflaţie, în zona euro, este exclus să vii cu taxe noi.

De obicei se vine cu o redimensionare a taxelor în momentul în care ai o creştere economică. Eu am văzut ce a zis Banca Mondială, şi a spus că vom avea anul acesta creştere economică. Vreau să vă zic că, în comparaţie cu Germania, aproape dublă”, a spus el.

„Nu se pune problema ca anul acesta să se schimbe vreun sistem de impozitare. Avem nişte jaloane în PNRR pentru anumite scutiri să fie scoase (…).

Sunt unul dintre susţinătorii impozitului progresiv şi nu mai sunt aşa mare fan al acelei taxe unice sau impozit unic care nu-l mai ştiu care este în România, că la dividende e 5, la venituri 10, la profit e 16.

Trebuie să lămurim această struţo-cămilă pe care o avem în România”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.


ULTIMELE ARTICOLE

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult?

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult? Este o întrebare care a provocat diverse discuții prin care s-a încercat o găsire a unei...

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă?

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă? Foarte multe cupluri de diferite vârste pierd pe parcursul anilor acea flacără a așa numitei distracții,...

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament conform FDA. Boala Alzheimer este o patologie neurodegenerativă progresivă. Aceasta afectează gândirea coerentă, memoria și...

Mit sau adevăr – bebelușii poftesc?

Societatea din ziua de astăzi perpetuează ideea că bebelușii poftesc diverse alimente, mai ales în dreptul sugarilor. Este oare acest lucru un mit sau...