joi, septembrie 21, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Marcel Ciolacu: „Nu suntem într-un colaps economic”

Marcel Ciolacu: „Nu suntem într-un colaps economic”

Criza economică îngrijorează populația României atunci când vine vorba de viitorul propriu. Creșterea prețurilor provoacă, totodată, nemulțumire. Președintele Camerei Deputaților a oferit asigurări, într-o conferință de presă, că viitorul oamenilor este asigurat și arată prosper.

„Nu suntem într-un colaps economic, există o inflație, este și în zona euro o inflaţie istorică, şi în Marea Britanie, care nu este în zona euro, dar şi în Germania şi Olanda care sunt state în zona euro.

De obicei, inflaţia, automat, atrage şomaj. Însă, în România nu este o problemă cu şomajul şi, cu aceste măsuri care au deblocat investiţiile, categoric lucrurile vor merge în direcţia corectă”, a spus Ciolacu.

Anul acesta România va avea parte de creștere economică

„Am spus foarte clar, când ești într-o criză economică, la un prag de criză economică, şi nu doar România, în primul rând, întreaga Europă şi mai ales zona de inflaţie, în zona euro, este exclus să vii cu taxe noi.

De obicei se vine cu o redimensionare a taxelor în momentul în care ai o creştere economică. Eu am văzut ce a zis Banca Mondială, şi a spus că vom avea anul acesta creştere economică. Vreau să vă zic că, în comparaţie cu Germania, aproape dublă”, a spus el.

„Nu se pune problema ca anul acesta să se schimbe vreun sistem de impozitare. Avem nişte jaloane în PNRR pentru anumite scutiri să fie scoase (…).

Sunt unul dintre susţinătorii impozitului progresiv şi nu mai sunt aşa mare fan al acelei taxe unice sau impozit unic care nu-l mai ştiu care este în România, că la dividende e 5, la venituri 10, la profit e 16.

Trebuie să lămurim această struţo-cămilă pe care o avem în România”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

ULTIMELE ARTICOLE

Ce efecte au medicamentele în viața unui om?

Ce efecte au medicamentele în viața unui om? Un medicament este definit, de obicei, drept substanță sau preparat care poate trata sau preveni bolile....

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps. Medicii din sistemul public de sănătate din jumătate de Europă sunt pe picior de război. În Portugalia...

Cine are diabet este scutit de impozite

Cine are diabet este scutit de impozite. Bolnavii de diabet pot beneficia de anumite scutiri de impozite. În funcţie de gradul bolii şi cât...

Despre tulburarea bipolară

Despre tulburarea bipolară. Tulburarea bipolară este o afecțiune gravă, de natură psihică, denumită astfel deoarece persoana suferindă alternează două stări de dispoziție extreme, adică...