8.5 C
București
marți, 29 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Marcel Ciolacu: ”Nu este nicio tensiune în interiorul coaliţiei”

Marcel Ciolacu: ”Nu este nicio tensiune în interiorul coaliţiei”

“Am avut alt program în cursul zilei de ieri, dar am înţeles că a fost domnul ministru al Apărării”, a spus Marcel Ciolacu despre absenţa de la ceremoniile din Portul Constanţa, dedicate Zilei Marinei. Liderul PSD a susținut că ”este o speculaţie şi nu are niciun fond”.

 

Întrebat dacă sunt tensiuni în coaliţia de guvernare, Marcel Ciolacu a răspuns:

„Din punctul meu de vedere, nu e nicio tensiune în interiorul coaliţiei. Cred că prioritatea unu la toată lumea în acest moment este să găsim soluţiile cele mai bune pentru preţurile la energie.

Sunt două componente clare, este această perioadă când energia este deja vândută şi să vedem abordarea pentru anul viitor, când încă 75% din energie nu este vândută.(…)

Mai mult ca sigur că astăzi vom avea o întâlnire (a liderilor coaliţiei – n.r.)”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD, potrivit Agerpres.

 

El a adăugat că trebuie găsită o soluţie pentru a opri “specula” de pe piaţa energiei, iar Ministerul Energiei trebuie să vină cu nişte propuneri şi în privinţa energiei verzi, unde statul român emite nişte certificate, iar energia verde produsă în România este exportată.

Ciolacu a menţionat că măsurile privind zona de energie trebuie adoptate de Guvern până pe 1 septembrie şi să fie aplicate pe o perioadă mai lungă, până în 2025.

Liderii Coaliției s-au reunit și săptămâna trecută, la guvern, iar surse politice au declarat că pe agenda discuțiilor s-au aflat teme precum rectificarea bugetară, dar și solicitarea PSD privind reglementarea pieței energiei pentru consumatorii casnici.

Potrivit surselor citate, PSD și PNL nu au ajuns la un consens privind tarifele la energie.

O temă pe care social-democrații o vor clarificată este reglementarea pieței de energie pentru consumatorii casnici.

Propunerea PSD nu este privită cu ochi buni de către liberali, care refuză revenirea la o piața reglementată.

La sfârșitul lunii iulie, social-democrații au anunțat public că se impune reluarea, la nivelul coaliției de guvernare, a discuțiilor privind aplicarea reglementării prețurilor la energie și gaze în România, pe o perioadă limitată. Social-democrații au revenit cu această solicitare, prezentată încă de la începutul anului și susțin că “realitatea economico-socială o impune”.

În urmă cu o săptămână, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susținea că nu se mai poate continua pe o perioadă lungă de timp cu ordonanţa de urgenţă privind preţurile la energie şi trebuie luate măsuri distincte, pe fiecare domeniu în parte.ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]