8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate Marcel Ciolacu: ”Eu cred că noi, demnitarii, trebuie să strângem cureaua”

Marcel Ciolacu: ”Eu cred că noi, demnitarii, trebuie să strângem cureaua”

USR a votat, săptămâna trecută, împotriva adoptării Plx 21/2022 și va ataca acest proiect la Curtea Constituțională, așa cum a promis, arată un comunicat al USR.

 

Camera Deputaților a adoptat, pe 31 mai, în calitate de cameră decizională, majorarea salariilor bugetarilor de la 1 iulie cu o pătrime din diferenţa de salariu prevăzută de Legea salarizării unitare 153/2017 pentru anul 2022 şi cele din luna decembrie 2021.

Liderul PSD spunea că proiectele adoptate privind majorările salariale nu reprezintă „o pomană”, menţionând că în acest fel se acordă „un drept” salariaţilor.

„Este o corectură (la Camera Deputaţilor – n.r.). L-am chemat de dimineaţă pe liderul de grup, a venit şi liderul de grup de la PNL şi preşedintele comisiei.

E vorba – toţi demnitarii, inclusiv primarii, sunt prinşi pe anexa nr. 9. Cu certitudine, astăzi, în coaliţie, vom lua decizia.

Dacă legea va trece de Curtea Constituţională, se va proroga termenul de aplicare pentru demnitari, altfel legea ar fi fost neconstituţională şi ar fi fost respinsă la CCR, fiindcă se intervenea pe anexa 9.

Eliminai absolut tot, nu mai putea fi pusă în aplicare Legea 153 cu acea pătrime pentru toată lumea, deci a fost o decizie pur tehnică.

 

Am vrut să o ştiu şi eu exact, de ce s-a făcut acea erată, am înţeles-o, şi astăzi din coaliţie vom ieşi cu o decizie: că nu se vor mări salariile pentru demnitari.

În cazul în care va fi promulgată legea, se va da o ordonanţă de prorogare a acestui termen”, a declarat Ciolacu la Palatul Parlamentului.

„Eu cred că noi, demnitarii, trebuie, în acest moment, să strângem cureaua şi să participăm la acest efort comun. Restul sunt legi pe care trebuie sa le respectăm, fiindcă trecem printr-o situaţie destul de dificilă toată lumea”, a motivat liderul PSD.

Pe de altă parte, el consideră normale măririle salariale şi de pensii, în contextul inflaţiei şi al scumpirii preţurilor.

„Astăzi aţi văzut că am mărit şi tichetele pentru zona privată. Există resurse pentru aceşti bani. Am văzut că şi în Germania s-au mărit pensiile.

Cumva suntem condamnaţi să murim cu toţii pentru că nu avem economia Germaniei?

Guvenul trebuie să găsească resursele necesare, în primul rând creşterea economică să se vadă cumva şi în buzunarele românilor. (…)

Sunt ferm convins că trebuie venit iarăşi cu un pachet social şi economic pentru perioada următoare”, a spus Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...