8.5 C
București
miercuri, 12 mai 2021
Acasă Editoriale Actualitate Maraton de vaccinare în București

Maraton de vaccinare în București

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat sâmbătă seara că în perioada 7 – 9 mai va avea loc în București un maraton al vaccinării similar celui organizat la Timișoara. „Foarte probabil, locațiile vor fi două: la Sala Palatului şi Biblioteca Națională”.

 

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat, la Antena 3, că astfel de evenimente vor fi organizate și în alte orașe. Acesta a spus că a discutat deja cu rectorii universităților de medicină şi farmacie din România, care şi-au arătat disponibilitatea de a organiza aceste evenimente prin implicarea personalului medical şi a corpului academic, relatează G4media.

Aproape 3.200 de persoane s-au vaccinat, până sâmbătă seara, la Timișoara, în cadrul maratonului organizat.

„Pe 7-9 mai va fi acest maraton al vaccinării la București. Foarte probabil, locațiile vor fi două: la Sala Palatului şi Biblioteca Națională. Trebuie să combinăm acest eveniment medical cu unul social şi cultural. Va fi nevoie doar de cartea de identitate”, a declarat Valeriu Gheorghiță, sâmbătă seară la Antena 3.

Medicul a menționat că la maratonul de la București se va putea vaccina oricine indiferent unde are domiciliul.

„Cu siguranță este un eveniment care, așa cum s-a observat la Timişoara, este așteptat de multă lume, pentru că realmente sunt persoane care din comoditate nu intră pe platformă să se programeze, sunt persoane care nu se descurcă să intre pe platformă şi atunci cred că flexibilitatea şi adaptabilitatea la situația reală trebuie să fie în momentul de față extrem de importantă”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

În ceea ce privește rapelul pentru cei care se vaccinează în cadrul acestor vaccinări de tip maraton, medicul a precizat că se vor organiza evenimente similare, la trei săptămâni în cazul celor în care se folosește serul Pfizer, iar cei care nu se pot prezenta la maraton pot face rapelul în centrele care folosesc același tip de vaccin.

În municipiul Deva, unde sâmbătă a devenit operațional primul centru drive-thru, au fost vaccinate 600 de persoane, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

https://www.a7tv.ro/vaccinare-anti-covid-direct-din-masina-in-centrele-drive-thru/

SourceG4media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

MIHAI TRĂISTARIU, surpriză inedită în platoul Fresh Acces

Mihai Trăistariu, cântărețul care deține un număr record de participări la Eurovision, și-a dezvoltat o pasiune din a descoperi talente în materie de muzică.   Artistul...

Adevărul despre vaccinurile anti-Covid-19

Medicul infecționist Laurențiu Stratan, prezent la FRESH ACCES, a dezvăluit cum funcționează fiecare vaccin și care pot fi efectele adverse.   ”La Astra Zeneca -tehnologia este...

TEODOR MELEȘCANU: România plătește și acum la UE o contribuție anuală care sare de un miliard de Euro

Teodor Meleșcanu, fost ministru de externe, a vorbit, la A7TV, cu ocazia Zilei Europei, despre dezavantajele pe care le-a adus cu sine aderarea României...

MIHAI GĂINUȘĂ, de la telefonist la om de radio și televiziune

Mihai Alexandru Găinușă, numit de prieteni și Mișu Găinușă, a fost invitatul Natașei Culea în platoul emisiunii BookMedia.   Mereu o prezență tonică și ironică, Mihai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?