8.5 C
București
vineri, 1 iulie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Maraton de vaccinare în București

Maraton de vaccinare în București

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat sâmbătă seara că în perioada 7 – 9 mai va avea loc în București un maraton al vaccinării similar celui organizat la Timișoara. „Foarte probabil, locațiile vor fi două: la Sala Palatului şi Biblioteca Națională”.

 

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat, la Antena 3, că astfel de evenimente vor fi organizate și în alte orașe. Acesta a spus că a discutat deja cu rectorii universităților de medicină şi farmacie din România, care şi-au arătat disponibilitatea de a organiza aceste evenimente prin implicarea personalului medical şi a corpului academic, relatează G4media.

Aproape 3.200 de persoane s-au vaccinat, până sâmbătă seara, la Timișoara, în cadrul maratonului organizat.

„Pe 7-9 mai va fi acest maraton al vaccinării la București. Foarte probabil, locațiile vor fi două: la Sala Palatului şi Biblioteca Națională. Trebuie să combinăm acest eveniment medical cu unul social şi cultural. Va fi nevoie doar de cartea de identitate”, a declarat Valeriu Gheorghiță, sâmbătă seară la Antena 3.

Medicul a menționat că la maratonul de la București se va putea vaccina oricine indiferent unde are domiciliul.

„Cu siguranță este un eveniment care, așa cum s-a observat la Timişoara, este așteptat de multă lume, pentru că realmente sunt persoane care din comoditate nu intră pe platformă să se programeze, sunt persoane care nu se descurcă să intre pe platformă şi atunci cred că flexibilitatea şi adaptabilitatea la situația reală trebuie să fie în momentul de față extrem de importantă”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

În ceea ce privește rapelul pentru cei care se vaccinează în cadrul acestor vaccinări de tip maraton, medicul a precizat că se vor organiza evenimente similare, la trei săptămâni în cazul celor în care se folosește serul Pfizer, iar cei care nu se pot prezenta la maraton pot face rapelul în centrele care folosesc același tip de vaccin.

În municipiul Deva, unde sâmbătă a devenit operațional primul centru drive-thru, au fost vaccinate 600 de persoane, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

https://www.a7tv.ro/vaccinare-anti-covid-direct-din-masina-in-centrele-drive-thru/

SourceG4media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Ministrul Mediului: Interzicerea motoarelor clasice în România ar distruge industria auto

România se află printre țările care s-au opus propunerii de a se interzice vânzarea mașinilor cu motoare clasice noi și cere un răgaz sau...

Câciu: ”Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este una dintre priorităţi”

Ministrul Finanțelor a declarat că toate cele patru jaloane şi ţinte asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru primul semestru din...

A sosit primul cod roșu de caniculă din această vară!

Prima lună de vară aproape s-a încheiat însă căldura nu este nici pe departe la final. Deși au mai fost și perioade în care...

De ce să alegi un laptop sh și care sunt cele mai întâlnite mituri despre acest produs

Există persoane care ezită sa facă o achizitie atunci când văd o ofertă la un laptop second hand, chiar dacă este vorba de un...