miercuri, februarie 28, 2024
Acasă Editoriale Spiritualitate Manifestarea toleranței față de alte religii

Manifestarea toleranței față de alte religii

Manifestarea toleranței față de alte religii. Aproape 5 miliarde de oameni (63% din populația lumii) trăiesc în țări în care manifestarea liberă a credinței creștine este restrânsă sau chiar interzisă, relatează un raport al organizației Aid to the Church in Need. În ultimii trei ani, lista de țări în care creștinii sunt uciși sau răpiți a ajuns la 40.

De asemenea, conform cercetărilor ACN, aproape 340 de milioane de creștini din întreaga lume – sau 1 din 7 – trăiesc într-o țară în care suferă o formă de persecuție violentă, de la arestări arbitrare și până la ucidere.

Raportul arată continentul african drept cel mai violent anti-creștin, din cauza răspândirii violenței jihadiste.

O altă constatare este că, în prezent, condițiile pentru creștinii din Orientul Mijlociu ar putea fi mai rele acum decât în timpul ocupației ISIS. Indiferența societății globale față de situație înrăutățește problemele creștinilor.

Manifestarea toleranței față de alte religii

În vremea noastră a toleranţei, relativismul moral este trâmbiţat ca virtutea supremă. Fiecare filosofie, idee sau credinţă are merite egale, spun relativiştii, şi prin urmare este demnă de respect egal cu celelalte. Aceia care se declară în favoarea unei credinţe ca fiind superioară alteia sau, chiar mai rău, pretind că au cunoaşterea adevărului absolut, sunt consideraţi oameni înguşti la minte, neluminaţi, sau chiar bigoţi.

Desigur, sunt diverse religii care îşi exprimă pretenţii exclusive reciproc. Relativiştii sunt incapabili să împace în mod logic aceste contradicţii. De exemplu, Biblia pretinde că “oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata” (Evrei 9:27), în timp ce religiile din răsărit propovăduiesc reîncarnarea. Aşadar, murim noi o singură dată, sau de mai multe ori? Amândouă învăţăturile nu pot fi adevărate. Relativismul redefineşte adevărul pentru a crea o lume a paradoxului în care “adevăruri” multiple şi contradictorii pot coexista.

Chiar şi atunci când dispută sau dialoghează pe subiecte legate de aspecte doctrinare importante, creştinii trebuie să arate respect. Este una să nu fii de acord cu un lucru şi este alta să fii lipsit de respect faţă de o persoană. Trebuie să rămânem alipiţi de Adevăr, dar să arătăm compasiune pentru cei care pun sub semnul întrebării Adevărul. Precum Iisus, trebuie să fim plini de har, dar şi de adevăr (Ioan 1:14).

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...