marți, septembrie 26, 2023
Acasă Articole Noutăți Majoritatea mașinilor încă au RCA la Euroins

Majoritatea mașinilor încă au RCA la Euroins

Majoritatea mașinilor încă au RCA la Euroins. 25% din totalul mașinilor asigurate RCA aflate în trafic au polițe valabile emise de Euroins. Fostul lider RCA a intrat în faliment. Aceste polițe vor expira automat după 8 septembrie. Astfel că șoferii în cauză trebuie să-și facă din timp altă asigurare RCA, informează hotnews.ro.

Situația din prezent

În prezent, conform reglementărilor în vigoare, „asigurătorii RCA pot încheia contracte RCA a căror valabilitate începe la cel mult 30 de zile după data emiterii acestora”.

Prin propunerea de modificare se are în vedere prelungirea cu 30 de zile a termenului prevăzut în prezent de prevederile art. 13 alin. (12). Astfel încât termenul maxim pentru intrarea în vigoare a contractelor RCA să fie majorat până la 60 de zile de la încheierea contractului.

  • „Această măsură va permite în primul rând asiguraților posibilitatea încheierii din timp a contractelor RCA. Dar și asiguratorilor RCA să încheie contracte RCA într-un termen suficient de lung. Astfel încât să poată fi absorbită la nivel de piață o eventuală cerere ridicată de încheiere a contractelor RCA.”, se arată în motivarea propunerii de proiect ASF.

Euroins este în faliment

Tribunalul București a deschis, în data de 9 iunie, procedura de faliment în cazul Euroins. Asta după ce Curtea de Apel București respinsese de două ori solicitarea Euroins de a suspenda aplicarea deciziei ASF.

Polițele de asigurare emise de Euroins România mai sunt valabile 90 de zile de la acest moment. Adică până la data de 8.09.2023. Sunt exceptate polițele de garanții. Pentru care termenul de valabilitate este de 150 de zile și se împlinește la data de 7.11.2023.

După împlinirea termenelor de mai sus, polițele emise de Euroins România încetează de drept și, prin urmare, este necesară încheierea unor polițe noi.

Amintim că atât persoanele care au suferit daune acoperite de polițe de asigurare emise de Euroins România (atât daune provocate de terți asigurați RCA la societate, cât și daune acoperite de alte tipuri de asigurări), cât și clienții societății, care solicită returnarea parțială a primei de asigurare, se vor adresa Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA).
Articolul precedentIntrovert sau extrovert?
Articolul următorNatural sau cezariană?

ULTIMELE ARTICOLE

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi. Unde începe și unde se termină malpraxisul? Relația de încredere pacient-medic este „zdruncinată” în România, fiind vorba despre...

Cu cine vor vota românii?

Cu cine vor vota românii? 2024 se anunţă un an crucial pentru viitorul României. În condiţiile în care ar urma să avem în acelaşi...

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare?

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare? Este suficient așa cum este în momentul de față? De ce randamentul în generațiile actuale...

Când o căsnicie poate ajunge la divorț?

Când o căsnicie poate ajunge la divorț? Durata medie a căsătoriilor care se finalizează cu divorț, în România, este de 8-9 ani. Rată care...