8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Maia Sandu laudă inițiativa lui Emmanuel Macron de crearea a unei ”Comunități...

Maia Sandu laudă inițiativa lui Emmanuel Macron de crearea a unei ”Comunități Politice Europene”

Preşedintele Moldovei, Maia Sandu, fiind într-o vizită oficială în Franţa, a lăudat iniţiativa omologului francez Emmanuel Macron de creare a unei comunităţi politice europene, care, în opinia ei, ar permite Republicii Moldova să-şi „accelereze” aderarea la UE. Ea a dat asigurări totodată că Chişinăul nu va căuta vreo „scurtătură” în acest proces de aderare.”

„Salut inițiativa preşedintelui Macron de creare a unei comunităţi politice europene care ar sprijini şi accelera procesul nostru de aderare la UE”, a spus Maia Sandu într-o declaraţie pe care a făcut-o alături de omologul ei francez la Palatul Elysee.

„Republica Moldova este o ţară care are o istorie europeană şi care va avea fără îndoială un viitor european”, a continuat ea, insistând asupra „hotărârii” Chişinăului ca Republica Moldova să devină membră a UE.

„Înţelegem că aderarea la UE este un proces lung şi complex, care cere multe eforturi şi multă muncă. Nu căutăm vreo scurtătură pe acest drum.

Suntem pregătiţi să facem eforturi, să muncim”, a subliniat Maia Sandu.

Inițiativa lui Macron, considerată un fel de „anticameră” pentru aderarea la UE, a stârnit controverse și a fost criticată în special de Ucraina.

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a reacționat și a criticat ceea ce el a numit un „tratament de zona a doua” faţă de candidatura ţării sale din partea „unor capitale” europene.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, declarase joi că nu este în favoarea unei aderări „pe scurtătură” a Ucrainei la Uniunea Europeană, precizând că nu ar fi corect față de țările din Balcanii de Vest care vor de mulți ani să adere la UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...