8.5 C
București
joi, 29 octombrie 2020
Acasă Editoriale Familie Maia Morgenstern, actrița cu nume de astru, invitată în platourile A7TV

Maia Morgenstern, actrița cu nume de astru, invitată în platourile A7TV

Actrița Maia Morgenstern nu mai are nevoie de nicio prezentare. Pe scenă este o adevărată profesionistă, plină de haz sau de dramă, depinde de rol, dar și foarte volubilă atunci când ne vorbește despre profesia ei.

Maia Morgenstern este desprinsă, parcă, dintr-un film. Maia Morgenstern are o viață de film.

Invitată în platoul emisiunii OAMENI ȘI PĂRERI cu Laura Maniciu, actrița de renume mondial ne-a vorbit despre viață și teatru, dar și despre culisele filmului regizat de Mel Gibson – ”Patimile lui Hristos”.

Maia-Morgenstern, în Patimile lui Hristos

Numele ei, Morgenstern, înseamnă în germană „Luceafărul de dimineață”, nume dat Fecioarei Maria, personajul pe care l-a jucat în filmul Patimile lui Hristos.

Regizorul Mel Gibson pare să fi luat în considerare, printre altele, și acest detaliu ca fiind semnificativ pentru alegerea ei în acest rol.

Maia Morgenstern s-a născut în București într-o familie evreiască.

A studiat la Academia de Teatru și Film între 1981 și 1985, iar apoi a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț până în 1988.

A apărut apoi pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din București, după care s-a alăturat trupei de la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale”.

Pe 1 mai 2011, Maia Morgenstern a primit o stea pe Aleea Celebrităților (Walk of Fame) din Piața Timpului București, aflată în vecinătatea magazinului Cocor.

Decernarea a avut loc cu ocazia zilei de naștere a actriței – 1 Mai și a reprezentat o premieră, Maia Morgenstern fiind prima actriță omagiată pe aleea românească a celebrităților.

Printre rolurile notabile pe scena de teatru se numără Lola Lola din Îngerul albastru (Der Blaue Engel) sau Kathleen Hogan în Park Your Car in Harvard Yard.

Una dintre cele mai iubite actrițe din România, Maia Morgenstern este cunoscută publicului mai ales pentru rolurile din filmele Balanța, Cel mai iubit dintre pământeni și Patimile lui Hristos.

Maia Morgenstern, Balanța

”Cunoșteam Teatrul Evreiesc de Stat. Mă mai duceau părinții. Îmi plăcea. Era vesel, colorat, strălucitor. Muzical. Se cânta, mai ales… se cânta și se dansa. Și aveau și stroboscop. Și glob din ăla strălucitor, care se învârte, cum aveau numai la discotecă.

Da’ eu la discotecă n-aveam voie. La teatru, da. Era frumos. Și „telefoanele” alea, unde ascultai traducerea în limba română, iar la urmă, VOCEA – o voce catifelată – îți spunea: „Urmăriți, vă rog, jocul actorilor!”. Era frumos.”, spunea Maia Morgenstern despre Teatrul Evreiesc de Stat.

Despre colaborarea cu Mel Gibson, Maia a avut doar lucruri bune de spus despre acesta, specificând cât de blând și atent a fost cu ea într-o perioada mai dificila prin care a trecut în timpul filmărilor.

„Am filmat cu mare placere și cu ambiția de a da tot ce este mai bun. Au fost niște filmări foarte grele și când va spun grele, asta înseamnă crunte, în condiții cumplite, de vânt, de ploaie.

Poate să fie el orice film și să avem rulote cu norișori de puf și mâncare aleasă, în fața camerei suntem toți la fel.

Mi-a plăcut tot ce s-a întâmplat pe platouri deoarece a contat fiecare detaliu. Nu a fost lăsat nimic de izbeliște”, spunea actrița pentru procinema.ro.

Mai multe despre Maia Morgenstern, aflați urmărind emisiunea OAMENI ȘI PĂRERI cu Laura Manciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Datornicii vor putea să își vândă singuri bunurile luate în leasing

Consumatorii datornici vor putea să își vândă singuri bunurile luate în leasing, potrivit unei prevederi cuprinse într-un proiect care a primit votul final în...

Alexandru Rafila crede că numărul de îmbolnăviri va continua să crească

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că numărul de îmbolnăviri va continua să crească în perioada următoare, scrie News.ro. ”Eu cred...

28 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

Pe 28 octombrie 1931 se năștea cunoscutul actor român, Ilarion Ciobanu. Pe lângă actorie, Ilarion Ciobanu a semnat, de asemenea, regia a două filme,...

Italia, cuprinsă de proteste violente anti-restricții

Proteste de stradă în Torino și Milano din cauza noilor măsuri antipandemice! Acestea s-au transformat în confruntări cu poliția și atacuri violente ale mulțimii...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?