vineri, decembrie 8, 2023
Acasă Editoriale Familie Maia Morgenstern, actrița cu nume de astru, invitată în platourile A7TV

Maia Morgenstern, actrița cu nume de astru, invitată în platourile A7TV

Actrița Maia Morgenstern nu mai are nevoie de nicio prezentare. Pe scenă este o adevărată profesionistă, plină de haz sau de dramă, depinde de rol, dar și foarte volubilă atunci când ne vorbește despre profesia ei.

Maia Morgenstern este desprinsă, parcă, dintr-un film. Maia Morgenstern are o viață de film.

Invitată în platoul emisiunii OAMENI ȘI PĂRERI cu Laura Maniciu, actrița de renume mondial ne-a vorbit despre viață și teatru, dar și despre culisele filmului regizat de Mel Gibson – ”Patimile lui Hristos”.

Maia-Morgenstern, în Patimile lui Hristos

Numele ei, Morgenstern, înseamnă în germană „Luceafărul de dimineață”, nume dat Fecioarei Maria, personajul pe care l-a jucat în filmul Patimile lui Hristos.

Regizorul Mel Gibson pare să fi luat în considerare, printre altele, și acest detaliu ca fiind semnificativ pentru alegerea ei în acest rol.

Maia Morgenstern s-a născut în București într-o familie evreiască.

A studiat la Academia de Teatru și Film între 1981 și 1985, iar apoi a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț până în 1988.

A apărut apoi pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din București, după care s-a alăturat trupei de la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale”.

Pe 1 mai 2011, Maia Morgenstern a primit o stea pe Aleea Celebrităților (Walk of Fame) din Piața Timpului București, aflată în vecinătatea magazinului Cocor.

Decernarea a avut loc cu ocazia zilei de naștere a actriței – 1 Mai și a reprezentat o premieră, Maia Morgenstern fiind prima actriță omagiată pe aleea românească a celebrităților.

Printre rolurile notabile pe scena de teatru se numără Lola Lola din Îngerul albastru (Der Blaue Engel) sau Kathleen Hogan în Park Your Car in Harvard Yard.

Una dintre cele mai iubite actrițe din România, Maia Morgenstern este cunoscută publicului mai ales pentru rolurile din filmele Balanța, Cel mai iubit dintre pământeni și Patimile lui Hristos.

Maia Morgenstern, Balanța

”Cunoșteam Teatrul Evreiesc de Stat. Mă mai duceau părinții. Îmi plăcea. Era vesel, colorat, strălucitor. Muzical. Se cânta, mai ales… se cânta și se dansa. Și aveau și stroboscop. Și glob din ăla strălucitor, care se învârte, cum aveau numai la discotecă.

Da’ eu la discotecă n-aveam voie. La teatru, da. Era frumos. Și „telefoanele” alea, unde ascultai traducerea în limba română, iar la urmă, VOCEA – o voce catifelată – îți spunea: „Urmăriți, vă rog, jocul actorilor!”. Era frumos.”, spunea Maia Morgenstern despre Teatrul Evreiesc de Stat.

Despre colaborarea cu Mel Gibson, Maia a avut doar lucruri bune de spus despre acesta, specificând cât de blând și atent a fost cu ea într-o perioada mai dificila prin care a trecut în timpul filmărilor.

„Am filmat cu mare placere și cu ambiția de a da tot ce este mai bun. Au fost niște filmări foarte grele și când va spun grele, asta înseamnă crunte, în condiții cumplite, de vânt, de ploaie.

Poate să fie el orice film și să avem rulote cu norișori de puf și mâncare aleasă, în fața camerei suntem toți la fel.

Mi-a plăcut tot ce s-a întâmplat pe platouri deoarece a contat fiecare detaliu. Nu a fost lăsat nimic de izbeliște”, spunea actrița pentru procinema.ro.

Mai multe despre Maia Morgenstern, aflați urmărind emisiunea OAMENI ȘI PĂRERI cu Laura Manciu

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...