miercuri, februarie 28, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Mai mult de jumătate dintre elevii români nu au obținut media de...

Mai mult de jumătate dintre elevii români nu au obținut media de trecere la simularea pentru BAC

Aproximativ 60% dintre elevi nu au obținut o medie de peste șase la simularea de bacalaureat. Procentul de promovare la simularea examenului de limba și literatura română a fost de aproximativ 70%, iar la proba obligatorie a profilului a fost de circa 51%, potrivit Ministerului Educației.

Peste 80% dintre cei care au dat examenul pentru limba maternă au promovat, iar la proba a treia aproximativ 70% au obținut note mai mari sau egale cu cinci.

Județele cu cele mai bune rezultate au fost Brăila (52,1%), Cluj (51%), Galați (47,8%), Iași (47,3%) și București (46,4%).

371 de elevi au obținut nota 10 la limba și literatura română, 772 de elevi au obținut nota 10 la proba a doua și 1.556 de elevi au obținut nota 10 la cea de a treia probă a simulării examenului de bacalaureat. 16 elevi au obținut media 10.

Rezultatele de anul acesta se situează pe același interval cu cele din anii precedenți, în 2019 procentul de promovare fiind de aproximativ 42%.

În 2020, elevii nu au susținut simularea examenului de BAC deoarece România se afla în stare de urgență, din cauza debutului pandemiei.

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...