sâmbătă, decembrie 2, 2023
Acasă Emisiuni Din cărțile lumii Mai este creștinismul relevant?

Mai este creștinismul relevant?

Mai este creștinismul relevant? Este o întrebare pe care și-o pun tot mai des practicanții acestei religii. În deceniul în care tot mai mulți tineri părăsesc rândurile bisericii, întrebarea naște și o îngrijorare cu privire la viitorul acestuia.

Ce este creștinismul

Creştinii cred că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu inspirat, şi că învăţătura Bibliei are autoritate supremă (2 Timotei 3:16, 2 Petru 1:20-21). Creştinii cred într-un Dumnezeu care există în 3 persoane, Tatăl, Fiul (Iisus Hristos), şi Duhul Sfânt.

Creştinii cred că oamenii au fost creaţi cu scopul specific de a avea o relaţie apropiată cu Dumnezeu. Însă păcatul îi separă pe toţi oamenii de Dumnezeu (Romani 5:12, Romani 3:23). Creştinismul învaţă că Iisus Hristos a venit pe acest pământ, fiind pe deplin Dumnezeu şi pe deplin om (Filipeni 2:6-11), şi că El a murit pe cruce. Creştinii cred că după moartea Sa pe cruce, Hristos a fost îngropat, a înviat şi acum trăieşte la dreapta Tatălui, mijlocind întotdeauna pentru credincioşi (Evrei 7:25). Creştinismul proclamă că moartea lui Iisus pe cruce a fost deplină pentru a plăti complet pentru păcatele întregii omeniri. Aceasta refăcând relaţia ruptă între Dumnezeu şi oameni (Evrei 9:11-14, Evrei 10:10, Romani 6:23, Romani 5:8).

Mai este creștinismul relevant?

În emisiunea ”Din cărțile lumii” cu Evelina Bevis, invitatul permanent Cornel Dărvășan ne răspunde la această întrebare:

”Din ceea ce am observat eu, foarte mulți oameni deștepți, intelectuali, au o adversitate în ultima vreme față de tot ce înseamnă creștinism, Biblie, religie, Dumnezeu. Ceea ce este foarte ciudat pentru mine. Pentru că în momentul în care ești deștept și au un IQ peste medie, ar trebui să te gândești un pic la tot ceea ce înseamnă creștinism de-a lungul veacurilor. Creștinismul nu înseamnă numai greșeli. Precum inchiziția sau evul mediu întunecat. Nu acesta este creștinismul. Creștinismul autentic este ceea ce a intenționat Hristos pentru el. O religie a iubirii.”

Pentru a viziona întreaga emisiune, dă click aici:

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...