miercuri, iulie 17, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Magda Coman - O poveste care bate orice film

Magda Coman – O poveste care bate orice film

Despre Magda Coman sunt foarte multe lucruri de spus.

Este model, mamă, una din puținele persoane care știu să trăiască frumos. Viața într-un scaun cu rotile nu este una ușoară.

De la 16 ani, Magda a fost în luminile reflectoarelor.

Își dorea să devină fotomodel de succes. Apăruse în mai multe reviste de modă și videoclipuri.

În urma unui accident care i-a schimbat radical viața, Magda Coman și-a pierdut capacitățile locomotorii, însă nu a lăsat acest lucru să o facă nefericită.

Magda Coman a reușit să fie lecția de viață din care oricine se poate inspira, femeia care, deși obligată să fie dependentă de scaunul cu rotile, e admirată și aplaudată la fiecare nouă urcare pe podiumul Atipic Beauty, evenimentul pe care îl organizează în speranța că va reuși să schimbe mentalități la nivelul opiniei publice, dar și să deschidă inimi.

Atipic Beauty e forma prin care Open Your Heart arată societății că acceptarea îți dă acea acceptare care poate deveni forța de care ai nevoie pentru a răzbi, pentru a fi puterea exemplului.

„Nu m-am gândit niciodată că într-o zi, viața mea se va schimba total! Nu urăsc, nu vreau să acuz. Acesta a fost destinul meu. Probabil sunt mai de folos așa altora decât eram mergând.”

Despre „acea zi”, Magda nu vrea să-și amintească sau să vorbească foarte mult, doar își tot repetă că a fost o întâmplare nefastă.

„A fost un episod groaznic de acceptare ca îmi voi duce viața pe roti. Și totuși, dacă mama nu făcea acel pas, cred că probabil cedam psihic în patul meu, din propria camera.

La Fundația Motivation am cunoscut oameni cu aceeași dizabilitate locomotorie, am învățat să retrăiesc sub o altă formă- să gătesc, să fac curat, să am grijă de alte persoane și să utilizez corect scaunul rulant.

În acel stagiu am cunoscut și un psiholog pe nume Lucian Negoiță, aflat tot în scaunul rulant.

Atunci, în mintea mea, s-a produs acel declic care a spulberat depresia și mi-am spus ‹‹Dacă el poate, eu nu am nicio scuză!››”

S-a întors acasă alt om, un om care s-a acceptat așa cum a vrut Dumnezeu să fie!

Când a conștientizat că sănătatea nu aparține niciunuia dintre noi și chiar e o binecuvântare să fii sănătos a dat viață ideii pe care de multă vreme o creionase în minte- Open Your Heart.

Își duce viața prin credință și speră, cu ajutorul lui Dumnezeu și al oamenilor, să reușească să deschidă un centru de zi pentru oamenii cu dizabilități, un vis în care crede că va deveni realitate într-o zi.

„Eu am terminat Facultatea de Psihologie.

Sunt mamă, soție, am o activitate, organizez evenimente, sunt activă social și nu mă simt cu nimic mai prejos decât oricare altă femeie care merge.

Singurul lucru diferit este modul de a ne deplasa.

Iar fiecare om trebuie să conștientizeze că sănătatea nu aparține niciunuia dintre noi și că oricând se poate întâmpla să schimbi mersul cu roțile unui scaun cu rotile.”, spune Magda Coman.

Despre toate acestea, dar si multe altele, aflați urmărind emisiunea OAMENI ȘI PĂRERI cu Laura Manciu.

Articolul precedent15 DECEMBRIE ÎN ISTORIE
Articolul următor16 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

ULTIMELE ARTICOLE

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...

Cele mai importante versete din Biblie pe care să le memorezi

Selectarea celor mai importante versete din Biblie este subiectivă și poate varia în funcție de interpretare și context. Însă, iată câteva dintre versetele considerate...