8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Articole Maestrul Alexandru Arșinel a decedat

Maestrul Alexandru Arșinel a decedat

Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022, în Spitalul Universitar de Urgență București. Acesta se afla de o săptămână în secția de Terapie Intensivă.

Arşinel a fost beneficiarul unui transplant de rinichi în anul 2013, la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj. intervenția a fost făcută în aceeași zi în care se înscrisese pe lista de așteptare, în Registrul Național de Transplant.

Cine a fost Alexandru Arșinel?

Alexandru Arşinel s-a născut în localitatea Dolhasca, judeţul Suceava. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1962. I-a avut colegi de promoţie pe: Constantin Diplan, Camelia Zorlescu, Ion Andrei, Harry Baranga şi Harry Zomenov.

A fost repartizat împreună cu majoritatea colegilor săi la Teatrul de Stat din Târgu Mureş, unde a înfiinţat secţia română a acestui teatru. Începând din 1967, a jucat în zeci de roluri la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” din Bucureşti şi la Grădina Boema.

Din 1978, Alexandru Arşinel a format celebrul cuplu cu Stela Popescu, care a murit în 2017. A jucat împreună cu Stela Popescu în spectacolele Teatrului „Tănase” de la Grădina Boema, pe texte ale lui Mihai Maximilian.

Alexandru Arşinel a fost director al Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” din Bucureşti între 1998 și 2018.

Marele maestru a fost invitat în platourile A7tv

A fost prezent în platoul  emisiunii Fresh Acces unde și-a deschis sufletul, a depănat amintiri și a povestit despre viața din spatele cortinei.

”Eu am vrut să mă fac preot. Când am venit din refugiu, în 1944, singura carte care mai rămăsese în casă, după ce au trecut rușii, a fost o Biblie. Casa fusese transformată în grajd. M-au dat la 6 ani la școală și am învățat alfabetul. Prima carte pe care am citit-o cap-coadă a fost Biblia. Aveam un preot care făcea franceză cu fratele meu și avea o privire liniștitoare și visul meu a devenit să mă fac preot”, a declarat acesta atunci.

 ULTIMELE ARTICOLE

Realitatea virtuală ar putea trata anumite fobii

Realitatea virtuală ar putea trata anumite fobii. Acesta ar fi un lucru extraordinar pentru multe persoane care suferă de frici incontrolabile. Tehnologia ar putea...

Antreprenori care au reușit să valoreze cât o țară

Luna cadourilor a debutat cu o surpriză pentru telespectatorii emisiunii Business la Superlativ. Vorbim despre rubrica Afaceri Creative - cu Andra Raluca Tăutu, program...

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]