joi, noiembrie 30, 2023
Acasă Editoriale Actualitate MĂDĂLIN VOICU: „Nu am ce să caut în viața politică actuală!”

MĂDĂLIN VOICU: „Nu am ce să caut în viața politică actuală!”

Artistul Mădălin Voicu a fost invitatul Ruxandrei Săraru, la A7TV, într-o emisiune care a punctat nevoia de decență în viața politică și socio-culturală.

 

În platoul emisiunii „Față în față”, fostul deputat și-a exprimat regretul asupra faptului că valorile promovate în politica și în media românească nu sunt unele demne de urmat.

Mădălin Voicu a intrat în viața politică în 1996 și, timp de 4 ani, a fost deputat pe listele Partidei Romilor, mandat în care „am considerat și am simțit că pot face lucruri bune, constructive, progrese” pentru etnia rromă.

Una dintre importantele realizări ale demnitarului a fost asigurarea de locuri rezervate aparte în învățământul românesc, pentru etnie.

Fostul deputat social-democrat a făcut o retrospectivă a ceea ce înseamnă socialismul doctrinar.

„Aproape în fiecare țară europeană există un partid socialist: german, italian, francez. La noi, Partidul Social Democrat ar trebui să se cheme Partidul Socialist Român.

Ne tot ferim de cuvântul socialism, ca nu cumva cineva să facă vreun șantaj emoțional și să acuze ca fiind un comunism mascat”, a punctat Voicu.

„Eu sunt socialist-luminat din punctul de vedere al doctrinei politice” și nu prin prisma a ceea ce se întâmplă acum, „ghiveciul ăsta”, a declarat fostul deputat.

Artistul acuză liderii politici ai zilelor noastre că „nu au instinct politic”.

„Nu poți fi doar dogmatic. Tu trebuie să ai un joc de scenă, să ai retorică, să știi să comunici și să ai puțină indulgență față de altul mai slab”, a mai afirmat Mădălin Voicu.

Întrebat dacă suferă că nu se mai află în prim-planul politicii, fostul demnitar a afirmat că nu se regăsește pe scena politică actuală.

„Ceea ce se întâmplă acum în politică este o cvasi-rușine. În politică, la ora actuală este o infecție, mai periculoasă decât coronavirusul.

Nu am ce să caut aici. Nici nu pot să mă aliniez vreunei echipe politice”, a mai afirmat Mădălin Voicu.

Muzicianul a subliniat concluzia, într-o afirmație dureroasă, dar realistă: „În România se întâmplă lucruri urâte și grave (…) Mediocritatea, nu numai că ne domină, dar ne și conduce”.

Interviul integral „Față în față” cu Ruxandra Săraru poate fi urmărit aici:

Sourcea7tv

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...

Ce facem într-o situație de urgență?

Ce facem într-o situație de urgență? Dacă te-ai aflat vreodată în situația de a primi sau de a acorda primul ajutor unei persoane aflată...

Cum ne menținem ficatul sănătos?

Cum ne menținem ficatul sănătos? Ficatul, cel mai mare organ din corp, are o serie de funcții vitale. Acesta transformă hrana în energie. Procesează...