8.5 C
București
sâmbătă, 10 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Macron, din nou la conducerea Franței. Care a fost reacția liderilor Europei?

Macron, din nou la conducerea Franței. Care a fost reacția liderilor Europei?

Emmanuel Macron a fost reales duminică la conducerea Franței, iar toți liderii Europei s-au grăbit să îi arate felicitările pentru victoria împotriva contracandidatei Le Pen.

 

Preşedintele PE, Roberta Metsola, i-a transmis felicitări preşedintelui Emmanuel Macron pentru „realegerea sa de mare succes” şi a afirmat că aşteaptă să continue să colaboreze cu Republica Franţa, țară care deţine în prezent funcția de conducere în Consiliul UE.

 

„Bravo, Emmanuel! UE poate conta pe Franţa încă cinci ani. În această perioadă agitată avem nevoie de o Europă solidă şi de o Franţă angajată total într-o Uniune Europeană mai suverană şi mai strategică”, a scris Charles Michel, președintele Consiliului European, pe Twitter, relatează agențiile internaționale de presă.

 

Sursa Google

 

„Mă bucur să putem continua cooperarea noastră excelentă. Împreună, vom face să progreseze Franţa şi Europa”, a postat pe Twitter Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

Şeful guvernului britanic, Boris Johnson, a declarat că „se bucură să continue să lucreze împreună”.

„Felicitări, Emmanuel Macron, pentru realegerea dumneavoastră ca preşedinte al Republicii Franceze.

Franţa este unul dintre cei mai apropiaţi şi importanţi aliaţi ai noştri.

Sunt bucuros să continuăm să cooperăm pe probleme cheie pentru ambele noastre ţări şi pentru lume”, a declarat premierul britanic pe Twitter.

 

https://www.a7tv.ro/franta-intre-emmanuel-macron-si-marine-le-pen/

 

Preşedintele în funcţie, Emmanuel Macron, a fost reales, duminică, pentru un al doilea mandat, în fața rivalei sale de extremă dreapta, Marine Le Pen, conform primelor estimări ale sondajelor la ieşirea de la urne, relatează AFP.

 

Emmanuel Macron a obţinut între 57,6% şi 58,2% din voturi, în faţa candidatei Adunării Naţionale, creditată cu 41,8% până la 42,4% din voturi, potrivit acestor estimări.

Absenteismul se situează între 27,8% şi 29,8%.ULTIMELE ARTICOLE

Familia Dărvășan încheie anul cu un nou album de muzică

Familia Dărvășan încheie anul cu un nou album de muzică creștină 100% original. Ramona Și Cornel Dărvășan formează o familie de peste 3 ani....

Lupta împtriva anxietății

Lupta împtriva anxietății este un proces cu care ne confruntăm zilnic pentru a nu cădea în capcana depresiei. Ce putem face cu strezul și...

România nu va intra în Schengen

România nu va intra în Schengen! Extinderea Spațiului Schengen nu va avea loc pentru România și Bulgaria. Ministrul austriac de interne Gerhard Karner a...

Părintele poate crește sau micșora stima copilului

Părintele poate crește sau micșora stima copilului. Mesajele pe care adulții le transmit copiilor sunt internalizate, într-un fel sau altul. Ele devin o parte...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]