miercuri, iulie 17, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Macron, din nou la conducerea Franței. Care a fost reacția liderilor Europei?

Macron, din nou la conducerea Franței. Care a fost reacția liderilor Europei?

Emmanuel Macron a fost reales duminică la conducerea Franței, iar toți liderii Europei s-au grăbit să îi arate felicitările pentru victoria împotriva contracandidatei Le Pen.

 

Preşedintele PE, Roberta Metsola, i-a transmis felicitări preşedintelui Emmanuel Macron pentru „realegerea sa de mare succes” şi a afirmat că aşteaptă să continue să colaboreze cu Republica Franţa, țară care deţine în prezent funcția de conducere în Consiliul UE.

 

„Bravo, Emmanuel! UE poate conta pe Franţa încă cinci ani. În această perioadă agitată avem nevoie de o Europă solidă şi de o Franţă angajată total într-o Uniune Europeană mai suverană şi mai strategică”, a scris Charles Michel, președintele Consiliului European, pe Twitter, relatează agențiile internaționale de presă.

 

Sursa Google

 

„Mă bucur să putem continua cooperarea noastră excelentă. Împreună, vom face să progreseze Franţa şi Europa”, a postat pe Twitter Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

Şeful guvernului britanic, Boris Johnson, a declarat că „se bucură să continue să lucreze împreună”.

„Felicitări, Emmanuel Macron, pentru realegerea dumneavoastră ca preşedinte al Republicii Franceze.

Franţa este unul dintre cei mai apropiaţi şi importanţi aliaţi ai noştri.

Sunt bucuros să continuăm să cooperăm pe probleme cheie pentru ambele noastre ţări şi pentru lume”, a declarat premierul britanic pe Twitter.

 

https://www.a7tv.ro/franta-intre-emmanuel-macron-si-marine-le-pen/

 

Preşedintele în funcţie, Emmanuel Macron, a fost reales, duminică, pentru un al doilea mandat, în fața rivalei sale de extremă dreapta, Marine Le Pen, conform primelor estimări ale sondajelor la ieşirea de la urne, relatează AFP.

 

Emmanuel Macron a obţinut între 57,6% şi 58,2% din voturi, în faţa candidatei Adunării Naţionale, creditată cu 41,8% până la 42,4% din voturi, potrivit acestor estimări.

Absenteismul se situează între 27,8% şi 29,8%.

ULTIMELE ARTICOLE

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...

Cele mai importante versete din Biblie pe care să le memorezi

Selectarea celor mai importante versete din Biblie este subiectivă și poate varia în funcție de interpretare și context. Însă, iată câteva dintre versetele considerate...