8.5 C
București
marți, 4 octombrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Macron, a opta convorbire telefonică cu Putin

Macron, a opta convorbire telefonică cu Putin

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a discutat la telefon, din nou, timp de o oră, marţi, cu Vladimir Putin, a anunţat Palatul Elysée, fără un acord pentru încetarea focului cerut de preşedintele francez, relatează AFP.

 

Pentru a opta convorbire telefonică cu liderul rus, de la începutul invaziei Ucrainei la 24 februarie, “nu există un acord, dar preşedintele (Macron) rămâne convins de necesitatea de a-şi continua eforturile”, a explicat preşedinţia franceză.

“Nu există altă cale de ieşire decât o încetare a focului şi negocieri de bună-credinţă ale Rusiei cu Ucraina. Preşedintele Franţei este alături de Ucraina”, a adăugat Palatul Elysée.

Kremlinul s-a mulţumit să indice că această discuţie a avut loc “la iniţiativa părţii franceze” şi s-a concentrat pe “situaţia din Ucraina, inclusiv negocierile în curs” între reprezentanţii ruşi şi ucraineni.

Cu ocazia discuţiei anterioare, la 18 martie, preşedintele francez şi-a exprimat “îngrijorarea extremă” cu privire la situaţia din Mariupol, bombardat de armata rusă, şi a cerut “ridicarea asediului”.

Tot marţi, într-un video difuzat în cadrul primului Forum umanitar european desfăşurat la Bruxelles, Emmanuel Macron a denunțat, în plus, utilizarea de către Rusia “a unor arme explozive în zone dens populate”, estimând că “totul, în agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, este inacceptabil”

Şeful statului francez i-a telefonat, din nou, marţi omologului său ucrainean, Volodimir Zelenski, pe care l-a sunat regulat de la 24 februarie pentru a-l asigura de sprijinul său.

SourceAFP

ULTIMELE ARTICOLE

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult?

Cum reușesc unele persoane să trăiască mai mult? Este o întrebare care a provocat diverse discuții prin care s-a încercat o găsire a unei...

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă?

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă? Foarte multe cupluri de diferite vârste pierd pe parcursul anilor acea flacără a așa numitei distracții,...

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament conform FDA. Boala Alzheimer este o patologie neurodegenerativă progresivă. Aceasta afectează gândirea coerentă, memoria și...

Mit sau adevăr – bebelușii poftesc?

Societatea din ziua de astăzi perpetuează ideea că bebelușii poftesc diverse alimente, mai ales în dreptul sugarilor. Este oare acest lucru un mit sau...