miercuri, decembrie 6, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Macron a depus jurământul de investire

Macron a depus jurământul de investire

Evenimentul a avut loc în cadrul unei ceremonii sobre, dar pline de simbolism, la Palatul Elysee, cu câteva zile înainte de începerea celui de-al doilea mandat al său.

Șeful statului a rostit un discurs în faȚa a aproximativ 450 de personalităţi, printre care familia sa, membrii guvernului, prim-ministrul în funcţie și liderii celor două camere ale Parlamentului.

La eveniment au participat şi predecesorii săi, Nicolas Sarkozy şi Francois Hollande, precum şi fostul său prim-ministru, Eduard Philippe.

Opozantul său, Marine Le Pen, nu a participat la ceremonia de învestire al celui de-al doilea mandate de-a său.

„Sunt conștient de gravitatea vremurilor, de întoarcerea războiului în Europa și de pandemie, chiar și de urgența ecologică și de vremurile de criză cu care lumea și țara noastră se confruntă acum, cu o asemenea conjuncție de provocări.

Poporul francez a ales un proiect clar și explicit pentru viitor, un proiect republican și european, un proiect de independență, de progres științific, social și ecologic.

În cele mai dificile vremuri, Franța dezvăluie ce e mai bun din ea însăși. În aceste momente în care secolul se transformă, trebuie să trasăm împreună o cale și să arătăm că urmăm această cale.

Convingerile mele sunt clare. Trebuie să avem curajul să privim realitatea în față pentru a ne concretiza mai bine idealurile.

Să fim credincioși valorilor de libertate, egalitate, fraternitate și secularism, care ne-au făcut mândri încă din 2019 și pe care le-am ales împreună pe 24 aprilie”, a declarat Emmanuel Macron.

ULTIMELE ARTICOLE

Detaliul care îți va putea salva căsnicia!

Detaliul care îți va putea salva căsnicia! Îmbrățișarea e o formă amplă de expresie. Un act de comunicare complexă care, în funcție de cultura...

Gestionarea fricii de suferință

Gestionarea fricii de suferință. Într-o lume agitată, în care informațiile circulă rapid și adesea necontrolat, frica de suferință și moarte devine o prezență palpabilă...

Reguli de bune maniere actuale

Reguli de bune maniere actuale. Codul bunelor maniere este un set de reguli sociale care guvernează comportamentul și interacțiunile dintre oameni într-un mod considerat...

Aditivii alimentari și efectele lor

Aditivii alimentari și efectele lor. Aceștia sunt substanțe utilizate pentru a conserva, colora, îmbunătăți gustul sau prelungi durata de valabilitate a alimentelor. Există diverse...