8.5 C
București
marți, 7 februarie 2023
Acasă Emisiuni Experți în sentimente Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac?

Este o frază care din nefericire o auzim din ce în ce mai des în societatea actuală. Fie că vorbim despre bărbați sau femei care sunt victime ale acestor evenimente nefericite, nimeni nu ar trebui să treacă prin așa ceva.

Ce este infertilitatea și de ce apare?

Infertilitatea afectează 15% din cupluri și este definită ca lipsa apariției sarcinii după o perioadă de încercare de 1 an, timp în care cuplul are contacte sexuale regulate și neprotejate.

Fertilitatea scade odată cu creșterea vârstei mamei. Prin urmare, se recomandă femeilor cu vârste cuprinse între 35-40 ani care doresc să fie mame să discute cu un specialist în infertilitate după o perioadă de 6 luni de încercare, iar femeilor cu vârste de peste 40 de ani, după 3 luni de încercări.

Educarea pacienților în înțelegerea cât mai bună a funcționării aparatului reproductiv, a problemelor ce pot afecta fertilitatea și a opțiunilor de tratament determină cuplurile să se prezinte din timp la medicul specialist în infertilitate.

Cauzele infertilității sunt împărțite în mod egal între bărbați și femei: 30% feminine, 30% masculine, 30% mixte și 10% necunoscute.

Iată câteva cauze de infertilitate:

Cele mai frecvente cauze ale infertilității sunt:
  • Vârsta maternă înaintată. Odată cu creșterea vârstei numărul de ovocite scade rapid, la fel și calitatea lor
  • Lipsa ovulației
  • Obstrucția tubară
  • Fibroamele uterine sș polipi endometriali
  • Endometrioza
  • Factori masculini de infertilitate

Mă părăsește dacă nu pot avea copii! Ce pot să fac?

În emisiunea ”Experți în sentimente” cu Adrian Stoica, invitatul Daniel Duță explică ce poate însemna și cum se gestionează o asemenea amenințare:

”În primul rând motivul divorțului nu este că nu ai copii. Dar aceste situații pot duce la divorț. Pentru că au vrut să meargă mai departe cu acest lucru. Cu ideea de moștenitori. Dacă mergem în istorie și vedem cum regii și reginele doreau să lase pe cineva moștenitor. La palat sau ceea ce aveau ei moștenire așa că făceau tot posibilul să aibă un copil. În vechime au fost atâtea situații și soluții. Însă mariajul de astăzi este diferit. Este o rată mare a infertilității.

Cred că înainte de orice este bine să mergem la un ginecolog sau terapeut care va ajuta partenerul și cuplul să poată obține un copil.”

Aici poți vedea întreaga emisiune:ULTIMELE ARTICOLE

Despre embargoul produselor petroliere

Despre embargoul produselor petroliere. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a discutat cu toţi marii importatori care activează în ţara noastră şi a primit asigurări că...

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică. Ea este o gimnastă română, medaliată olimpică, mondială și europeană, câștigătoare a medaliei de bronz în proba...

Când poate fi apatia un aliat și când nu?

Când poate fi apatia un aliat și când nu? Ce este apatia și cum poate ea să ne ajute sau să ne distrugă sistemul...

Este adevărul relativ?

Este adevărul relativ? Ce reprezintă adevărul? Cum putem știi tot adevărul? Adevărul reprezintă tematica cea mai aprinsă în discuțiile dintre orice fel de persoane...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]