miercuri, februarie 21, 2024
Acasă Emisiuni Experți în sentimente Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac?

Este o frază care din nefericire o auzim din ce în ce mai des în societatea actuală. Fie că vorbim despre bărbați sau femei care sunt victime ale acestor evenimente nefericite, nimeni nu ar trebui să treacă prin așa ceva.

Ce este infertilitatea și de ce apare?

Infertilitatea afectează 15% din cupluri și este definită ca lipsa apariției sarcinii după o perioadă de încercare de 1 an, timp în care cuplul are contacte sexuale regulate și neprotejate.

Fertilitatea scade odată cu creșterea vârstei mamei. Prin urmare, se recomandă femeilor cu vârste cuprinse între 35-40 ani care doresc să fie mame să discute cu un specialist în infertilitate după o perioadă de 6 luni de încercare, iar femeilor cu vârste de peste 40 de ani, după 3 luni de încercări.

Educarea pacienților în înțelegerea cât mai bună a funcționării aparatului reproductiv, a problemelor ce pot afecta fertilitatea și a opțiunilor de tratament determină cuplurile să se prezinte din timp la medicul specialist în infertilitate.

Cauzele infertilității sunt împărțite în mod egal între bărbați și femei: 30% feminine, 30% masculine, 30% mixte și 10% necunoscute.

Iată câteva cauze de infertilitate:

Cele mai frecvente cauze ale infertilității sunt:
  • Vârsta maternă înaintată. Odată cu creșterea vârstei numărul de ovocite scade rapid, la fel și calitatea lor
  • Lipsa ovulației
  • Obstrucția tubară
  • Fibroamele uterine sș polipi endometriali
  • Endometrioza
  • Factori masculini de infertilitate

Mă părăsește dacă nu pot avea copii! Ce pot să fac?

În emisiunea ”Experți în sentimente” cu Adrian Stoica, invitatul Daniel Duță explică ce poate însemna și cum se gestionează o asemenea amenințare:

”În primul rând motivul divorțului nu este că nu ai copii. Dar aceste situații pot duce la divorț. Pentru că au vrut să meargă mai departe cu acest lucru. Cu ideea de moștenitori. Dacă mergem în istorie și vedem cum regii și reginele doreau să lase pe cineva moștenitor. La palat sau ceea ce aveau ei moștenire așa că făceau tot posibilul să aibă un copil. În vechime au fost atâtea situații și soluții. Însă mariajul de astăzi este diferit. Este o rată mare a infertilității.

Cred că înainte de orice este bine să mergem la un ginecolog sau terapeut care va ajuta partenerul și cuplul să poată obține un copil.”

Aici poți vedea întreaga emisiune:

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...