sâmbătă, aprilie 20, 2024
Acasă Emisiuni Matinal A7 M-am îngrășat pentru că am vrut să slăbesc!

M-am îngrășat pentru că am vrut să slăbesc!

M-am îngrășat pentru că am vrut să slăbesc! Sportul are o importanță crucială asupra sănătății fizice, mentale și emoționale a individului și a comunității în ansamblu. Prin implicarea în activități sportive regulate, oamenii își pot îmbunătăți nivelul general de fitness. Astfel reduc riscul de boli cronice precum bolile cardiovasculare, diabetul și obezitatea. Exercițiile fizice regulate contribuie la menținerea unei greutăți sănătoase, la întărirea sistemului imunitar și la îmbunătățirea funcției cognitive.

De asemenea, sportul are un impact semnificativ asupra sănătății mentale. Participarea la activități sportive poate reduce nivelul de stres și anxietate. Îmbunătățește starea de spirit și promovează un sentiment general de bine. De asemenea, sportul poate fi o modalitate eficientă de gestionare a tulburărilor de somn. Poate contribui la creșterea încrederii în sine și a stimei de sine.

Pe lângă beneficiile individuale, sportul poate avea și un impact pozitiv asupra comunității. El promovează coeziunea socială și solidaritatea, oferind oportunități pentru oameni de la diferite medii și culturi să se întâlnească și să interacționeze într-un mediu pozitiv și sănătos. De asemenea, sportul poate fi o modalitate eficientă de prevenire a comportamentelor negative precum consumul de droguri și violența în rândul tinerilor.

Sportul este fundamental pentru o viață sănătoasă și echilibrată, având beneficii considerabile asupra sănătății fizice, mentale și sociale. Promovarea activităților sportive și facilitarea accesului la acestea ar trebui să fie priorități în eforturile de îmbunătățire a sănătății publice și a bunăstării comunității.

În emisiunea MatinalA7tv – cu gemenii Graur, invitata Lavinia Simionescu – nutriționist, care a povestit o experiență personală inedită în legătură cu pierderea în greutate.

”În 2 luni, am slăbit șapte kilograme! M-am îngrășat pentru că am vrut văd cum slăbesc.  În ultima mea transformare am încercat fastingul care am văzut că la mine chiar funcționează, dar trebuie să fii foarte strict. Un fasting făcut greșit poate să aibă transformări destul de urate.

Când te îngrași poți să devii anxisios și depresiv. Asta-i destul de simplu. Trebuie să îți aloci timp, trebuie să fie ok cu tine, să nu pui presiune, să  stabilești niște obiective de care trebuie să te ții linear, să scrii zilnic ce-ai de făcut în ziua respectivă, ce ai de mâncat, ce plan de antrenament trebuie să ai, totul trebuie să fie foarte bine structurat.”

Poți urmări întregul interviu pe link-ul de mai jos: https://www.youtube.com/live/-RFtKJTu340?si=YGsUrEaiwjrZYe9z

ULTIMELE ARTICOLE

Ce vrea Dumnezeu de la mine?

Dumnezeu este un izvor de iubire necondiționată, iertare și speranță. Prin relația cu El,  oamenii găsesc confort în momentele de greutate, găsesc direcție morală...

Postul, între credință și dietă

Postul Paștelui este unul dintre cele mai mari posturi, dar și cel mai aspru din punct de vedere alimentar pentru ca stim ca postul...

A. Zăgrean, fost președinte CCR, trage un semnal de alarmă cu privire la alegeri

Augustin Zăgrean, fost președinte al Curții Constituționale a României, trage un semnal de alarmă cu privire la alegerile de anul acesta. Data alegerilor a...

Transformă încăpățânarea în perseverență

Transformarea încăpățânării în perseverență poate fi o provocare, dar este posibilă prin adoptarea unor strategii și practici eficiente. Incapatanarea poate duce la obstacole în...