8.5 C
București
joi, 27 ianuarie 2022
Acasă Emisiuni Față în față Lygia Alexandrescu: „Nu este necesar mersul la un nutriționist. Să apelăm la...

Lygia Alexandrescu: „Nu este necesar mersul la un nutriționist. Să apelăm la bun-simț”

Președintele Societății Române de Educație Nutrițională, Lygia Alexandrescu, invitata Ruxandrei Săraru în emisiunea „Față în față”, a vorbit despre cum să ne ferim de excese alimentare și cum ne putem menține un echilibru în felul în care ne hrănim.

În platoul A7TV, Lygia Alexandrescu a vorbit despre longevitate, dând un exemplu concludent în acest sens. Bunicul matern al soțului acesteia a intrat în Cartea Recordurilor în 2020, ca fiind cel mai în vârstă bărbat din lume, la 111 ani și 203 zile.

Despre regulile de nutriție pe care Dumitru Comănescu le-a urmat de-a lungul vieții sale, specialistul în nutriție mărturisește:

„A fost un om al echilibrului, un om care a mâncat de toate. Am început să-i dau sfaturi de nutriție în momentul în care a depășit 100 de ani.

Până la 111 ani nu a luat nicio pastilă. (…) A mâncat de toate și a avut cultura de a bea dimineața ceai și nu cafea mai întâi. A băut ceai numai din plante medicinale”.

Specialistul în nutriție nu recomandă neapărat vizita la un nutriționist-dietetician atâta timp cât putem apela la bun-simț în alimentația noastră de zi cu zi.

„Nici nu e necesar mersul nutriționist. Trebuie să ne întoarcem la bunul-simț, așa cum am spus întotdeauna”, a subliniat Lygia Alexandrescu.

Una dintre regulile esențiale pentru menținerea unui echilibru alimentar este reîntoarcerea la tipul de nutriție de care am beneficiat în copilărie.

„Cred că trebuie să ne uităm la cum mâncam în copilărie. La cum ni se dădea mâncare atunci când nu existau niciun fel de reguli. Ni se gătea cu bun-simț.

Bunica ne hrănea cu bun-simț și nu ne lipsea nimic din piramida alimentară”, ne spune nutriționistul.

Alexandrescu recomandă, pe lângă o hrană fizică echilibrată necesară unui trai sănătos și o „hrană spirituală” benefică.

„Să încercăm să fim buni. Fiind buni, cu siguranță ne va fi mai bine. (…) Haideți să nu ne mai simțim tot timpul obosiți. Românii sunt obosiți întruna și, în special, femeile.

Haideți să ne bucurăm de ce facem pentru că ce facem, stilul nostru, este alegerea noastră. Fă schimbări dacă nu-ți place.

Fii pozitiv, lăsat negativismul. Nu începe fraze cu „nu”. Pe unde treci să lași lumină”, ne sfătuiește specialistul.

Interviul integral poate fi urmărit accesând link-ul următor:

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Vasile Dîncu: Nu se pune problema unei intervenții militare a NATO în Ucraina

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus miercuri, înainte de ședința CSAT programată pentru ora 13.00, că "nu se pune problema unei intervenții militare a...

Cumpără o franciză vindem-ieftin.ro chiar acum!

Vindem-ieftin.ro este o platformă online, un site în care clientul poate să își lase intențiile pentru achiziția de materiale de construcții. Pentru că activitatea...

A plagiat sau nu Nicolae Ciucă?

Nicolae Ciucă este al treilea premier implicat într-un scandal de plagiat, după ce jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit, într-un articol PressOne, că generalul în...

S-a încheiat greva șoferilor STB!

Angajații Societății de Transport București (STB) au suspendat acțiunea de protest și au reluat activitatea după cinci zile în care transportul public din Capitală...