joi, februarie 22, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Ludovic Orban își dă demisia din fruntea Camerei Deputaților

Ludovic Orban își dă demisia din fruntea Camerei Deputaților

Fostul lider al PNL Ludovic Orban a anunțat că miercuri, 13 octombrie, își va depune demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Acesta anunțase că demisionează încă din 25 septembrie, când a pierdut șefia PNL și a înaintat demisia la sediul partidului, spunând că îi dă termen 15 zile lui Florin Cîțu pentru a-i depune demisia la Camera Deputaților.

Atunci a motivat că vrea să rămână în funcție până când se va forma o majoritate parlamentară care să împiedice alegerea la șefia Camerei Deputaților a unui membru PSD:

„Dacă ar fi alegeri mâine-poimâine, s-ar alege PSD la Camera Deputaților. Acum există riscul major ca PNL să piardă poziția de președinte al Camerei. Funcția trebuie să rămână unui deputat PNL. Nu vreau să creez șansa să se aleagă Ciolacu.

Nu rămân la mâna lui Florin Cîțu. Este un gest firesc să las la latitudinea președintelui partidului să depună demisia când consideră că are majoritate parlamentară.

Eu nu fac cadouri PSD, din cauza asta demisia este la dispoziția domnului Cîţu pentru a o opera în momentul în care avem majoritatea şi garanția că Partidul Național Liberal va avea funcția.”

După 16 zile de la data la care i-a înmânat demisia lui Florin Cîțu, care nu a depus-o, Ludovic Orban a declarat:

„Voi demisiona din funcția de președinte al Camerei Deputaților mâine la ora 12.00”

După ce Ludovic Orban își va înregistra demisia la Parlament, urmează să se organizeze noi alegeri pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...