8.5 C
București
luni, 18 octombrie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Ludovic Orban își dă demisia din fruntea Camerei Deputaților

Ludovic Orban își dă demisia din fruntea Camerei Deputaților

Fostul lider al PNL Ludovic Orban a anunțat că miercuri, 13 octombrie, își va depune demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Acesta anunțase că demisionează încă din 25 septembrie, când a pierdut șefia PNL și a înaintat demisia la sediul partidului, spunând că îi dă termen 15 zile lui Florin Cîțu pentru a-i depune demisia la Camera Deputaților.

Atunci a motivat că vrea să rămână în funcție până când se va forma o majoritate parlamentară care să împiedice alegerea la șefia Camerei Deputaților a unui membru PSD:

„Dacă ar fi alegeri mâine-poimâine, s-ar alege PSD la Camera Deputaților. Acum există riscul major ca PNL să piardă poziția de președinte al Camerei. Funcția trebuie să rămână unui deputat PNL. Nu vreau să creez șansa să se aleagă Ciolacu.

Nu rămân la mâna lui Florin Cîțu. Este un gest firesc să las la latitudinea președintelui partidului să depună demisia când consideră că are majoritate parlamentară.

Eu nu fac cadouri PSD, din cauza asta demisia este la dispoziția domnului Cîţu pentru a o opera în momentul în care avem majoritatea şi garanția că Partidul Național Liberal va avea funcția.”

După 16 zile de la data la care i-a înmânat demisia lui Florin Cîțu, care nu a depus-o, Ludovic Orban a declarat:

„Voi demisiona din funcția de președinte al Camerei Deputaților mâine la ora 12.00”

După ce Ludovic Orban își va înregistra demisia la Parlament, urmează să se organizeze noi alegeri pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Raed Arafat – declarații de ultimă oră

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a afirmat, sâmbătă, că „trebuie oprit microfonul” celor care dezinformează şi...

Avertismentul medicilor, în plin val 4

În plin val 4, medicii fac o recomandare suplimentară celor care găsesc potrivit să folosească așa numitele tratamente „preventive” anti-covid. Apelul este clar: oamenii...

De ce nu a avenit PSD cu o propunere de premier?

Contextul crizei actuale a lăsat țara fără un premier în funcție, iar cel care a fost desemnat nu a reușit să reunească fosta coaliție....

17 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei este marcată în fiecare an în data de 17 octombrie, potrivit Rezoluţiei 47/196 a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor...