8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Lucian Bode: ”Nicio taxă nouă în 2022!”

Lucian Bode: ”Nicio taxă nouă în 2022!”

Modificarea Codului Fiscal la propunerile partidului PSD este încp în discuții în coaliție. Ministrul Bode anunță însă că toate măsurile care vor fi luate începând cu anul 2023 vor fi anunțate până cel târziu la 1 iulie.

 

“Este a patra sau a cincea şedinţă de coaliţie care are pe agendă aceste discuţii, pentru că suntem la nivelul de discuţii.

Am agreat de la începutul acestor discuţii: nicio taxă nouă în 2022, venim cu set de măsuri prin care luăm anumite decizii de ajutor, de stimulare, venim cu anumite deduceri pentru cetăţeni şi pentru agenţii economici şi tot ceea ce vrem să aplicăm de la 1 ianuarie 2023 va fi prezentat până cel târziu la 1 iulie 2022.

Aşadar, discuţiile continuă, orice chestiune de genul taxe de solidaritate, modificare cotă unică sunt doar discuţii.

Concluziile le veţi vedea, vor fi prezentate public de către prim-ministru, de către preşedintele PSD şi preşedintele UDMR”, a afirmat Bode, întrebat dacă e de acord cu impunerea unei taxe pentru companiile cu cifra de afaceri peste 100 de milioane de euro.

El a spus că se vor strânge bani pentru aceste măsuri din creşterea absorbţiei fondurilor europene şi din creşterea colectării la buget.

“Soluţia la îndemână, şi am spus de mai multe ori, este creşterea, pe de o parte, a gradului de absorbţie a fondurilor europene şi, pe de altă parte, creşterea colectării.

ANAF are un plan de creştere a nivelului colectării cu 2 miliarde în fiecare lună”, a adăugat Bode.

Ministrul a precizat că inflaţia, creşterea preţului la energie şi la combustibil sunt cauzate de conflictul armat dintre Rusia şi Ucraina.

 

“În luna mai, Guvernul a intervenit şi a acordat acele facilităţi pentru 3.000 de agenţi economici, aproximativ 300 milioane de lei subvenţie, ceea ce înseamnă aproape 400.000 euro ajutor pe companiile care efectuează transport de marfă şi persoane.

Am dat un exemplu de intervenţia Guvernului pentru cei afectaţi.

Acum este nevoie de mai mulţi bani la buget pentru a putea interveni şi a sprijini, până la urmă, posibilitatea cetăţenilor de a circula.

Preţurile au crescut într-adevăr foarte mult şi preţul barilului a crescut foarte mult, dar în acelaşi timp Guvernul, coaliţia se uită şi la taxe şi la ce ţine de reglementarea noastră.

Nu exclud, dar nu pot să fac angajamente eu aici, ca la un moment dat Guvernul să vină să spună, apropo de ce se discută în spaţiul public de acciză şi alte chestiuni pe care Guvernul poate să le reducă, nu exclud acest lucru, reducerea accizei, sunt lucruri la care ne uităm cum ne-am uitat şi în luna mai şi am sprijinit o mică parte din beneficiari”, a mai spus Bode

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...