8.5 C
București
luni, 18 octombrie 2021
Acasă Business Linia de credit: ce este și cum te poate ajuta

Linia de credit: ce este și cum te poate ajuta

Te afli într-o perioadă a vieții în care ia nevoie de bani și nu știi care este cea mai bună variantă pentru a face rost de ei? Ei bine, linia de credit s-ar putea să fie soluția salvatoare.

Linia de credit reprezintă un împrumut care permite unei persoane fizice sau juridice să primească o anumită sumă de bani sub forma unui împrumut pe un termen de 24 de luni.

Citește în continuare acest articol pentru a afla mai multe informații.

Ce este linia de credit?

O linie de credit este oferită de creditori conform unor criterii de eligibilitate. Astfel, dacă le îndeplinești poți împrumuta o sumă maximă de bani pentru o perioadă de timp pe care o stabilești inițial. În momentul în care înapoiezi suma de bani împrumutată, aceasta va redeveni disponibilă pentru împrumut.

Linia de credit este un lucru extrem de util, mai ales pentru micile firme. Spre exemplu, dacă te afli într-o perioadă în care nu ai suficiente fonduri pentru a plătii salariile angajaților, poți opta pentru un astfel de împrumut. Cheia unei linii de credit este flexibilitatea, adică poți alege când să scoți banii, când să-i înapoiezi, iar procesul de poate repeta ori de câte ori ai nevoie.

Cel mai important lucru este să respecți termenii, mai ales achitarea la ceea ce ai împrumutat trebuie să fie făcută la timp și integral.

Cum funcționează o linie de credit?

În primul rând trebuie să știi că există mai multe opțiuni pe cere le ai la dispoziție atunci când ai nevoie de bani. Poți apela la un împrumut clasic, un credit de nevoi personale sau o linie de credit.

Alegerea se stabilește în funcție de nevoia pe care o ai. Linia de credit reprezintă o variantă potrivită atât pentru persoanele fizice cât și pentru întreprinderi.

Atunci când aplici la un astfel de împrumut, trebuie să obții anumite scoruri de credit care, în funcție de cum sunt cotate, te vor ajuta să te califici pentru o rată procentuală anuală mai mică.

Unele linii de credit pot presupune și anumite taxe, precum taxa anuală limitată de suma pe care o împrumuți. Recomandarea noastră este să oferi atenție acestor detalii.

Tipuri de linii de credit

Liniile de credit sunt de mai multe tipuri și au mai multe forme cu scopuri diferite. Printre principalele tipuri regăsim:

• Cardul de credit – reprezintă un cont personal cu o limită stabilită a soldului pentru cheltuielile deschise ale persoanelor. Fiecare taxă neachitată la sfârșitul lunii, acumulează dobândă.

• Linia de credit pentru capital propriu – este o linie de credit care folosește capitalul propriu al locuinței ca pârghie pentru a plăti alte cheltuieli.

• Liniile de credit pentru afaceri – sunt liniile de credit cu o bancă sau cu un alt creditor, pe care o companie le poate utiliza pentru a-și acoperi cheltuielile majore sau costurile de operare.

Așadar, linia de credit poate fi un instrument foarte puternic și soluția ta salvatoare din momentele de impas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Raed Arafat – declarații de ultimă oră

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a afirmat, sâmbătă, că „trebuie oprit microfonul” celor care dezinformează şi...

Avertismentul medicilor, în plin val 4

În plin val 4, medicii fac o recomandare suplimentară celor care găsesc potrivit să folosească așa numitele tratamente „preventive” anti-covid. Apelul este clar: oamenii...

De ce nu a avenit PSD cu o propunere de premier?

Contextul crizei actuale a lăsat țara fără un premier în funcție, iar cel care a fost desemnat nu a reușit să reunească fosta coaliție....

17 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei este marcată în fiecare an în data de 17 octombrie, potrivit Rezoluţiei 47/196 a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor...