8.5 C
București
marți, 29 septembrie 2020
Acasă Emisiuni E cu cântec Ligia Nichescu: „Chiar dacă nu mă poate îmbrățișa cu mâinile, el mă...

Ligia Nichescu: „Chiar dacă nu mă poate îmbrățișa cu mâinile, el mă îmbrățișează zilnic cu sufletul”

Căsătorită cu un bărbat rămas fără ambele mâini în urma unui accident suferit în copilărie, Ligia Nichescu, invitata colegei noastre Ramona Dărvășan în platoul emisiunii E CU CÂNTEC, nu a simțit niciodată îmbrățișarea soţului ei.

Sergiu Nichescu la vârsta de 10 ani a suferit un accident în care a fost electrocutat, mâinile fiindu-i carbonizate.

A fost crescut de mama și de bunica, fiind dificil pentru toți să se adapteze la noua situație. Pentru a continua școala a învățat să scrie cu gura și astfel a mers la liceu.

În adolescență a fost cel mai greu, era supărat pe Dumnezeu și nu înțelegea de ce a permis să i se întâmple asta.

Să nu poată să se joace ca ceilalți băieți, să nu poată mânca singur, să nu se poată îmbrăca… Însă după o perioadă a acceptat situația și a început să fie o mărturie și inspirație pentru cei din jur trăind fericit și bucuros de ceea ce are, în ciuda lipsurilor.

Astfel, la o întâlnire de tineret a întâlnit-o pe Ligia, întâlnire despre care afirmă că a fost dragoste la prima vedere din partea amândurora.

Ligia declară: „Nu am știut până la vârsta de 26 de ani ce e aia dragoste, nu o simțisem niciodată. Până l-am întâlnit pe Sergiu.”

Sergiu spune despre Ligia că este o femeie extraordinară și Îi este recunoscător lui Dumnezeu pentru ea.

Are atâta energie și atâta dragoste că după ce conduce 10-12 ore, când ajunge acasă încă are putere să îi hrănească pe toți, să curețe casa, să spele, să calce.

Mereu se întreba dacă ar exista vreun tată care să își lase fiica să se căsătorească cu un om fără mâini, și a fost cel mai mare semn acceptarea relației lor de către părinții Ligiei.

Împreună au 3 copii, o fată și doi băieți. Fiica lor a dat anul acesta examenul de bacalaureat și a luat nota 10.

A obținut bursă pentru a studia în America și își dorește să devină judecător.

Când erau copiii mici, Ligia nu hrănea doar trei guri, ci patru. Copiii și Sergiu stăteau la masa frumos așteptând rândul.

Sergiu îi încurajează pe cei care sunt nemulțumiți, nefericiți să facă un experiment, să încerce o zi să nu își folosească deloc mâinile, să îi pună pe partenerii lor să îi îmbrace, să îi hrănească, să meargă la wc cu ei, să îi spele și așa mai departe, apoi să inverseze rolurile și aceea va fi ziua când li se va schimba viața.

Această familie deosebită încurajează și inspiră oamenii, sunt chemați în multe locuri pentru a povesti despre provocările vieții lor, această mărturie salvând chiar viața unor oameni care erau pe punctul de a se sinucide.

Mai multe despre această familie binecuvântată aflați urmărind emisiunea E CU CÂNTEC cu Ramona Dărvășan.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Slovacia și Cehia se pregătesc pentru revenirea la starea de urgență

În această săptămână, Slovacia şi Republica Cehă vor declara fiecare starea de urgență pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, au anunţat, luni, premierii...

Ce se va întâmpla, la iarnă, cu căldura și apa caldă în București?

Nicușor Dan, noul primar ales al Bucureștiului, a declarat, luni seară, că administrația bucureșteană va asigura stocuri pentru avariile “foarte, foarte multe” care vor...

Incendiile din California mistuie tot în calea lor. Trei noi victime și peste 50.000 oameni evacuați

Noi victime în nordul Californiei din cauza incendiilor - trei persoane au murit, iar peste 50.000 au fost evacuate după ce vântul puternic a...

29 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua Mondială a inimii - În calendarul zilelor internaţionale, 29 septembrie este dedicată inimii. Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în lume. Anual, acestea fac...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?