8.5 C
București
joi, 20 ianuarie 2022
Acasă Emisiuni Mens Sana Liftingul de sinusuri – soluția pentru lipsa de os necesară implanturilor dentare

Liftingul de sinusuri – soluția pentru lipsa de os necesară implanturilor dentare

Sinus lift-ul este o operație chirurgicală care se efectuează pentru a crește volumul osului atrofiat în zona dinților laterali superiori astfel încât să aibă o grosime suficientă pentru instalarea unui implant dentar.

 

”La nivelul capului există tot felul de sinusuri. Sinusul maxilar este poziționat sub ochi, deasupra dinților, pe zona laterală. În momentul în care dinții lipsesc, de mult timp, acest sinus maxilar este această cavitate goală, plină de aer, care nu are doar os, are aer. Această cavitate se pneumatizează, se mărește.

În sinus există întotdeauna presiune. Când respirăm, această membrană care tapetează această cavitate întotdeauna va împinge în jos osul.

Osul este foarte puțin în cantitate pentru că dinții de aici au fost extrași și poate că au fost extrași în condiții limită în care ei deja nu mai aveau implantare osoasă și se mișcau. Osul rămânând foarte puțin, în timp scade și mai mult.

Iar după o perioadă, pacientul vrea să vină să își pună implanturi, iar osul nu mai există. Atunci se face această intervenție care se numește ”Elevarea podelei sinusului maxilar, mai sus”, adică se face o grefă osoasă în sinus care se numește popular – lifting de sinus” a explicat medicul Anca Vereanu în emisiunea ”Mens Sana” cu Consuela Bălașa.

Ridicarea membranei (mucoasei) sinusale este o procedură delicată, care necesită multă atenție și precizie, dar care contribuie simțitor la îmbunătățirea calității vieții pacientului. Importantă atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic, procedura de sinus lift este una inovatoare și de actualitate, care oferă opțiuni viabile pacienților ce preferă să nu folosească proteze mobile.

Detalii despre această procedură, în link-ul de mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Joe Biden promite să trimită mai multe trupe americane în România

În cadrul conferinței de presă susținute în ajunul marcării unui an de când a preluat mandatul prezidențial, președintele american Joe Biden a spus Statele Unite...

Nicușor Dan, despre greva șoferilor: Este o acțiune politică

Greva de la STB este o acțiune ilegală și foarte gravă care afectează foarte mulți bucureșteni, a declarat primarul general Nicușor Dan. El a...

Nicolae Ciucă, discuții cu ambasadoarea Franței la București, despre securitatea din Estul Europei

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a primit-o, marţi, la Palatul Victoria, pe ambasadoarea Republicii Franceze la Bucureşti, Laurence Auer. Întrevederea a avut loc în contextul exercitării...

Suntem țara în care alimentele de bază au devenit un lux?

În emisiunea Conectat by Ani Crețu, luni 17 ianuarie, avându-i ca invitați pe domnii Gabriel Ștefănescu, analist economic și Ilie Toma, deputat, șeful Comisiei...