8.5 C
București
miercuri, 10 august 2022
Acasă Emisiuni Mens Sana Liftingul de sinusuri – soluția pentru lipsa de os necesară implanturilor dentare

Liftingul de sinusuri – soluția pentru lipsa de os necesară implanturilor dentare

Sinus lift-ul este o operație chirurgicală care se efectuează pentru a crește volumul osului atrofiat în zona dinților laterali superiori astfel încât să aibă o grosime suficientă pentru instalarea unui implant dentar.

 

”La nivelul capului există tot felul de sinusuri. Sinusul maxilar este poziționat sub ochi, deasupra dinților, pe zona laterală. În momentul în care dinții lipsesc, de mult timp, acest sinus maxilar este această cavitate goală, plină de aer, care nu are doar os, are aer. Această cavitate se pneumatizează, se mărește.

În sinus există întotdeauna presiune. Când respirăm, această membrană care tapetează această cavitate întotdeauna va împinge în jos osul.

Osul este foarte puțin în cantitate pentru că dinții de aici au fost extrași și poate că au fost extrași în condiții limită în care ei deja nu mai aveau implantare osoasă și se mișcau. Osul rămânând foarte puțin, în timp scade și mai mult.

Iar după o perioadă, pacientul vrea să vină să își pună implanturi, iar osul nu mai există. Atunci se face această intervenție care se numește ”Elevarea podelei sinusului maxilar, mai sus”, adică se face o grefă osoasă în sinus care se numește popular – lifting de sinus” a explicat medicul Anca Vereanu în emisiunea ”Mens Sana” cu Consuela Bălașa.

Ridicarea membranei (mucoasei) sinusale este o procedură delicată, care necesită multă atenție și precizie, dar care contribuie simțitor la îmbunătățirea calității vieții pacientului. Importantă atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic, procedura de sinus lift este una inovatoare și de actualitate, care oferă opțiuni viabile pacienților ce preferă să nu folosească proteze mobile.

Detalii despre această procedură, în link-ul de mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

Oficial din Ucraina: ”În cazul unui incident nuclear, va fi afectat nu doar sudul Ucrainei”

La centrala atomo-electrică din Zaporojie, cea mai mare din Europa și pe care invadatorii ruşi ameninţă acum să o arunce în aer, sunt stocate...

Guvernatorul BNR: ”Nu ne jucăm cu inflaţia, este o boală foarte periculoasă”

„Se plafonează rata inflaţiei în acest trimestru, plafonare înseamnă în jur de 15% acum, în august, este foarte posibil datorită preţurilor la ţiţei, la...

Președintele PSD se arată nemulțumit de gestionarea crizei energiei din România

„Guvernatorul BNR a spus un lucru corect, cea mai mare parte a inflației a venit din prețul care a explodat la energie. Decizia cea...

Primarul Capitalei, despre taxarea parcărilor din București: ”Scopul este de a elibera zone foarte aglomerate”

Nicuşor Dan a reiterat, în cadrul unei emisiuni, faptul că din 15 august vom fi amendaţi toţi cei care parchează pe aşa-numitele „locurile albastre”...