miercuri, decembrie 6, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Liderul UDMR: "Fiecare coaliţie este o coaliţie dificilă”

Liderul UDMR: „Fiecare coaliţie este o coaliţie dificilă”

Kelemen Hunor, președinte UDMR, consideră că actuala coaliție este una funcțională chiar dacă există compromisuri la mijloc. Însă fără acestea nicio coaliție nu ar putea fi menținută, a spus acesa. Pe o scară de la 1 la 10, acesta oferă nota 7-8.

 

„Fiecare coaliţie este o coaliţie dificilă. (…) Toate coaliţiile înseamnă şi compromisuri, înseamnă şi orgolii, înseamnă şi modestie – dacă se poate vorbi în politica românească de modestie – şi simţul măsurii. (…)

Părerile în orice coaliţie sunt importante, trebuie să ştii să-l asculţi pe celălalt, nu trebuie să cauţi subiectele cele mai picante.

Din punctul meu de vedere, orice coaliţie din România este o coaliţie dificilă, dar preocuparea fiecăruia dintre noi în această coaliţie e pentru a căuta soluţii, pentru a găsi soluţii. (…)

De foarte multe ori cei care au fost agresivi, prea insistenţi, prea lacomi au pierdut.

De aceea, într-o coaliţie e important echilibrul. Această coaliţie este o coaliţie funcţională, cu toate dificultăţile ei, chiar este o coaliţie funcţională. (…)

Rocada se poate face foarte repede, dacă toată lumea merge pe înţelegerea făcută”, a afirmat Kelemen Hunor.

 

„Nu vom scăpa de un referendum pentru revizuirea Constituţiei. Întrebarea este dacă mai vrem să amendăm acolo ceva sau nu, dacă vrem să revizuim Constituţia în două-trei puncte mai importante sau mai puţin importante sau nu. (…)

Această iniţiativă a USR-iştilor a trecut. USR încă nu a cerut pe ordinea de zi a Senatului acest proiect, fiindcă aşteaptă momentul 2024 să se poată folosi electoral.

Poate să ceară şi coaliţie, oricine poate să ceară să poată fi pusă pe ordinea de zi.

Dacă nu cere nimeni, în 2024 ne vom lovi de această chestiune, în funcţie de calcule. (…)

Ei nu pot abandona această iniţiativă. Întrebarea este care va fi timeing-ul, în 2022 – 2023 sau în 2024, când, fiind an electoral, poţi să foloseşti o astfel de iniţiativă.

Asta este o altă discuţie, vom vedea care este concluzia lor. Dar în acest mandat e foarte greu să nu existe un referendum”, a explicat Kelemen Hunor, care a reafirmat că premierul ar trebui să fie şi preşedintele partidului care dă majoritatea de guvernare.

ULTIMELE ARTICOLE

Detaliul care îți va putea salva căsnicia!

Detaliul care îți va putea salva căsnicia! Îmbrățișarea e o formă amplă de expresie. Un act de comunicare complexă care, în funcție de cultura...

Gestionarea fricii de suferință

Gestionarea fricii de suferință. Într-o lume agitată, în care informațiile circulă rapid și adesea necontrolat, frica de suferință și moarte devine o prezență palpabilă...

Reguli de bune maniere actuale

Reguli de bune maniere actuale. Codul bunelor maniere este un set de reguli sociale care guvernează comportamentul și interacțiunile dintre oameni într-un mod considerat...

Aditivii alimentari și efectele lor

Aditivii alimentari și efectele lor. Aceștia sunt substanțe utilizate pentru a conserva, colora, îmbunătăți gustul sau prelungi durata de valabilitate a alimentelor. Există diverse...