Legătura dintre artele marțiale și spiritualitate – A7TV – Trăiește viitorul!

Urmareste-ne:

Radu Pitea, invitatul lui Cornel Dărvășan s-a născut în Orăștie, Jud. Hunedoara, este antreprenor, lucrează în domeniul construcțiilor, iar în tinerețe a fost luptător de arte marțiale.
În copilărie, Radu Pitea aprecia filmele cu Van Damme și Bruce Lee. În cartierul în care locuia, apăreau mereu diverse altercații așa că și-a dorit să devină și el ca eroii din filmele de acțiune. La 15 ani a început să practice arte marțiale. Are centura maro, dar pentru a obține această centură a fost nevoit să se bată cu doi posesori de centură neagră.
Pe vremea aceea, artele marțiale se făceau pe ascuns. Lumea îi cataloga pe cei care practicau arte marțiale ca și ciudați sau oameni răi.
Era atât de fascinat de artele marțiale încât a început să învețe limba japoneză. Își târâia picioarele pe o scoarță de aracet și beton pentru că sala în care se antrena era o sală modestă, fără nicio dotare. Nu făcea exerciții fizice cu aparatele care există acum. Pe vremea aceea, Radu Pitea dădea cu pumnii în pereți, iar sacii de antrenament erau ceilalți colegi. Își întăreau degetele în oale cu nisip încins. De la ora 5 dimineața făceau antrenamente în mare, de două ori pe an. Iarna ieșeau desculți în zăpadă și își făceau exercițiile.
Artele marțiale sunt un mod de viată, este arta războiului și singurul sport în care se practica închinarea. Între artele marțiale și spiritualitate exista o mare legătură. De asemenea, Radu Pitea ne explică că ce se întâmpla în sala de arte marțiale nu se întâmplă și pe stradă.

Despre toate acestea, dar și multe altele aflați urmărind emisiune ȘTIREA CEA BUNA cu Cornel Dărvășan.

Distribuie articol:
Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *