8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Lecții despre cum moartea unei femei poate schimba o țară

Lecții despre cum moartea unei femei poate schimba o țară

Egalitatea între oameni în secolul 21 este un subiect care nu ar mai trebui să fie discutat, cu atât mai puțin când vine vorba de cea între sexe.

Totuși sunt în continuare țări care se încăpățânează să păstreze gândirea deja demult învechită a unor principii care defapt nu sunt principii nici morale, nici biblice.

Cum schimbăm mentalitatea omului și de ce este nevoie ca lucruri grave să se întâmple pentru ca o societate să își schimbe cursul istoric?

De altfel, evenimentele nedreptății asupra omenirii sunt cele care trezesc furia în oameni și sentimentul de libertate.

Mahsa Amini, femeia care a schimbat cursul istoriei

Mahsa Amini, o tânără de 22 de ani din Kurdistanul iranian, a fost bătută până la moarte de Poliția Moralității pe motiv că ţinuta ei nu respectă întocmai normele islamice în vigoare în Iran.

Decesul ei a declanșat un val de manifestații nemaivăzut în Iran de la înlăturarea șahului de la putere, în 1979.

În provincia Kermanshah, două persoane au murit în timpul protestelor, au anunțat autoritățile locale. Comandantul poliţiei din Kurdistan, Ali Azadi, a anunţat, de asemenea, decesul unei alte persoane în provincie.

În total, şase persoane au murit în câteva zile de proteste, potrivit bilanţului oficial.

Capitala Iranului – de nerecunoscut

Capitala Iranului, Teheran, cândva poate cel mai strict oraș de pe glob, este acum de nerecunoscut. Bărbaţi şi femei, dintre care multe şi-au dat jos vălul, s-au strâns în piața centrală cerând dreptate pentru Mahsa Amini.

În fața furiei populare, Poliţia iraniană a transmis că „decesul tinerei Mahsa Amini a fost un incident nefericit”. Totuși, oamenii legii susțin că acesteia i s-a făcut rău în timp ce se afla în arest alături de alte femei.

În tot acest timp, comandantul Poliţiei din Teheran, Hossein Rahimi, continuă să spună că Amini nu a fost lovită, iar polițiștii „au făcut totul” pentru a o ţine în viaţă!

Tatăl tinerei acuză poliția de violență fizică și lovituri cauzatoare de moarte. El a declarat că a văzut trupul fiicei sale, iar Amini avea vânătăi la picioare.

 ULTIMELE ARTICOLE

Antreprenori care au reușit să valoreze cât o țară

Luna cadourilor a debutat cu o surpriză pentru telespectatorii emisiunii Business la Superlativ. Vorbim despre rubrica Afaceri Creative - cu Andra Raluca Tăutu, program...

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională Pentru creșterea inteligenței emoționale trebuie să se implice chiar elevii. Nu este suficient ca doar alții să...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]