joi, februarie 22, 2024
Acasă Emisiuni E cu cântec Lavinia Stoian recunoaște oamenii după voce, miros și mers

Lavinia Stoian recunoaște oamenii după voce, miros și mers

Lavinia Stoian recunoaște oamenii după voce, miros și mers. Lavinia Stoian este o artistă de muzică religioasă creștină. Ea cântă la alto și bucură inimile tuturor celor care o ascultă. Invitată în emisiunea ”E cu cântec” a Ramonei Dărvășan, aceasta și-a spus povestea plină de emoție și motivație. Născută cu probleme de vedere și nanism hipofizar, ea nu se oprește din a fi o lumină și binecuvântare pentru cei din jur. Recunoaște oamenii după voce, miros și mers. Se bucură din plin de viață fiind o cârjă pentru cei în nevoie.

”În anii 70, cum știința nu era așa avansată, mama mea a avut o sarcină toxică, a avut o naștere cu complicații. Și a trebuit să fiu extrasă cu forcepsul. În timpul procedurii mi s-a atins nervul optic și hipofiza. Am avut 3 intervenții chirurgicale în care mi-am căpătat un pic de vedere deoarece nu vedeam nici lumina.

Ca să pot crește 10 centimetrii, am făcut pentru mai mulți ani, injecții cu hormoni de creștere. Altfel, riscam să am un 1,24 m. Așa, 10 ani de zile am făcut gimnastică special, tot felul de tratamente pentru a mă înălța, am reușit cam un cm pe an. De la 4-5 ani am început să rămân în urmă.”

Fiind copil în perioada comunismului, a fost nevoită să depășească multe obstacole pentru a-și pune talentul musical în valoare.

”Când am fost la Cântarea României, pe județ, a trebuit să iau locul 2, pentru că eram cu dizabilitate și nu puteam apărea la televiziune. Chiar și în corul de nevăzători când am fost în clasele V – VIII, mi-au spus că va fi o problem și trebuie să mă pună pe rândul 2, pentru că eram foarte mica de statură.”

În liceul, Lavinia l-a descoperit pe Dumnezeu, iar relația cu el i-a fost un aliat prin orice problem. Astăzi, îi ajută ce copii și pe cei cu dizabilități să depășească neputințele.

”Să citească, să vorbească cu prietenii, să își facă un grup de sprijin. Poate nu își spui problema, dar spui: ”vă rog să vă rugați pentru mine!” Să ceară sprijinul și ajutorul, pentru că singur nu poți să își revii.”

Urmăriți întraga poveste pe link-ul de mai jos:

https://youtu.be/WYEutxKHOv0?si=XIk8_rCoetmeeH5k

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...