joi, noiembrie 30, 2023
Acasă Editoriale Familie LAVINIA ȘTEFAN: ”Eu am cântat de mică. Am cântat într-un taraf, eram...

LAVINIA ȘTEFAN: ”Eu am cântat de mică. Am cântat într-un taraf, eram cea mai mititică”

Lavinia Ștefan, om de televiziune, interpret, textier, speaker și poet, este un artist complet care a luptat, încă de foarte mică, pentru a deveni ceea ce este acum.

”Eu am cântat de mică. Am cântat într-un taraf, eram cea mai mititică. Aveam o vioară care era cât mine, luptam la ea din toate puterile mele de fetiță. Muzica este o dragoste ce nu poate fi exprimată în cuvinte.”

Vocea profundă, caldă, de alto i-a fost lăudată chiar de regretata Laura Stoica, imediat după ce s-au cunoscut. Lavinia Ștefan își amintește cu emoție cuvintele celebrei cântărețe:
„Îmi place vocea ta! Ai o voce foarte mișto!”

Pe lângă numeroasele aptitudini din domeniul artistic, invitata lui Cornel Dărvășan în emisiunea „Știrea cea bună„ a fost și olimpică, de patru ori, ceea ce i-a oferit o privire de ansamblu asupra sistemului de invățământ din România.

”Școala românească este calată doar pe două dintre aceste tipuri de inteligențe: pe cea lingvistică și pe cea logico-matematică.

Ele mai sunt: inteligența muzicală, spațială, cei care văd chestii în spațiu, pot fi viitori arhitecți; inteligența kinetică sau kinestezică: viitori coregrafi, dansatori, sportivi, eventual catalogați, de diverși profesori, cu ADHD. Nu. Poate acei copii au inteligența aia mult mai bine dezvoltată.

Inteligența inter-emoțională și intra-emoțională. Copiii au aceste comori, le poartă în ei și vine școala românească și zice: Dacă nu știi matematică și română… ești cam prost.”

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...

Ce facem într-o situație de urgență?

Ce facem într-o situație de urgență? Dacă te-ai aflat vreodată în situația de a primi sau de a acorda primul ajutor unei persoane aflată...

Cum ne menținem ficatul sănătos?

Cum ne menținem ficatul sănătos? Ficatul, cel mai mare organ din corp, are o serie de funcții vitale. Acesta transformă hrana în energie. Procesează...