8.5 C
București
marți, 25 ianuarie 2022
Acasă Editoriale Familie LAVINIA ȘTEFAN: ”Eu am cântat de mică. Am cântat într-un taraf, eram...

LAVINIA ȘTEFAN: ”Eu am cântat de mică. Am cântat într-un taraf, eram cea mai mititică”

Lavinia Ștefan, om de televiziune, interpret, textier, speaker și poet, este un artist complet care a luptat, încă de foarte mică, pentru a deveni ceea ce este acum.

”Eu am cântat de mică. Am cântat într-un taraf, eram cea mai mititică. Aveam o vioară care era cât mine, luptam la ea din toate puterile mele de fetiță. Muzica este o dragoste ce nu poate fi exprimată în cuvinte.”

Vocea profundă, caldă, de alto i-a fost lăudată chiar de regretata Laura Stoica, imediat după ce s-au cunoscut. Lavinia Ștefan își amintește cu emoție cuvintele celebrei cântărețe:
„Îmi place vocea ta! Ai o voce foarte mișto!”

Pe lângă numeroasele aptitudini din domeniul artistic, invitata lui Cornel Dărvășan în emisiunea „Știrea cea bună„ a fost și olimpică, de patru ori, ceea ce i-a oferit o privire de ansamblu asupra sistemului de invățământ din România.

”Școala românească este calată doar pe două dintre aceste tipuri de inteligențe: pe cea lingvistică și pe cea logico-matematică.

Ele mai sunt: inteligența muzicală, spațială, cei care văd chestii în spațiu, pot fi viitori arhitecți; inteligența kinetică sau kinestezică: viitori coregrafi, dansatori, sportivi, eventual catalogați, de diverși profesori, cu ADHD. Nu. Poate acei copii au inteligența aia mult mai bine dezvoltată.

Inteligența inter-emoțională și intra-emoțională. Copiii au aceste comori, le poartă în ei și vine școala românească și zice: Dacă nu știi matematică și română… ești cam prost.”

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

S-a încheiat greva șoferilor STB!

Angajații Societății de Transport București (STB) au suspendat acțiunea de protest și au reluat activitatea după cinci zile în care transportul public din Capitală...

Adrian Cioroianu: În privința educației, România a făcut pași înapoi, chiar și față de comunism

Adrian Cioroianu, om politic, istoric și scriitor român, este de părere că România este încă un stat tânăr adolescent și că, din acest motiv...

Scurtmetraj românesc premiat la 5 festivaluri de film

Filmul ”În așteptare” este scris, produs și regizat de Sabina Lisievici. Bazat pe o poveste reală, filmul spune povestea de dragoste tulburătoare trăită de...

Proteste violente la Bruxelles!

Au fost violențe, duminică, la Bruxelles, la proteste față de restricțiile impuse pentru limitarea infectărilor cu SARS-CoV-2. Manifestanții s-au apropiat de sediile instituțiilor Uniunii...