8.5 C
București
marți, 13 aprilie 2021
Acasă Editoriale Actualitate La ce folosește adeverința de vaccinare anti-Covid?

La ce folosește adeverința de vaccinare anti-Covid?

Persoanele care vor fi vaccinate anti-Covid vor primi o adeverință care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul.

 

Valeriu Gheorghiță, Șeful Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea, a explicat că toate persoanele care vor fi vaccinate anti-Covid vor primi o adeverință care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul.

„Va fi un document medico-legal care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul.

Adeverința de vaccinare va fi emisă atât pe suport de hârtie, în română și engleză, înmânată la momentul vaccinării sau în format electronic.

Va fi ca un bilet de ieșire din spital”, a precizat medicul militar.

El a subliniat că, în acest moment, nu se pune problema ca persoanele nevaccinate să fie supuse unor condiționări sau restricții.

„În momentul de față Institutul Cantacuzino este echipat corespunzător pentru a primi vaccinul. În momentul ăsta se pregătesc celelalte șase centre de stocare – încă de mâine pornesc congelatoarele la minus 80 de grade pentru fiecare centru regional de stocare.

 

Toate echipamentele sunt achiziționate (…) Capacitatea de stocare este de un milion și jumătate de doze la Cantacuzino și încă 200.000 de doze la centrele regionale”, precizează președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea, potrivit Mediafax.

https://www.a7tv.ro/v-gheorghita-primele-doze-de-vaccin-anti-covid-vor-ajunge-in-romania-dupa-craciun/

România este pregătită, în momentul de față, pentru a începe vaccinarea pe data de 27 decembrie, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

1 COMENTARIU

  1. Atata timp cat pe adeverinta de vaccinare se trece seria si numarul cartii de identitate si nu CNP-ul, cum va face dovada vaccinarii o persoana care face a doua doza pe data de 01.02.2021, dupa care, in cursul lunii februarie 2021 isi schimba cartea de identitate, intrucat expira?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

A trăit 40 de zile doar cu apă!

Invitatul Alinei Ilioi Mureșan în platoul emisiunii ALĂTURI DE TINE, Vasile Nemeș propune o inovație în domeniul detoxifierii și al slăbitului: postul cu apă....

Când va începe anul școlar 2021-2022?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comunicat duminică, 11 aprilie, într-o postare pe Facebook, că anul școlar 2021 – 2022 va începe pe 13 septembrie....

Director general al OMS: „Pandemia este departe de a se încheia”

Confuzia, automulţumirea şi inconsecvența în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia, deși ea ar putea fi pusă sub...

13 APRILIE ÎN ISTORIE

Pe 13 aprilie 1930 se năștea Sergiu Nicolaescu, regizor, scenarist, actor și, după 1989, politician român. Este de departe cel mai prolific și mai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?