8.5 C
București
miercuri, 28 iulie 2021
Acasă Editoriale Actualitate La ce folosește adeverința de vaccinare anti-Covid?

La ce folosește adeverința de vaccinare anti-Covid?

Persoanele care vor fi vaccinate anti-Covid vor primi o adeverință care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul.

 

Valeriu Gheorghiță, Șeful Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea, a explicat că toate persoanele care vor fi vaccinate anti-Covid vor primi o adeverință care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul.

„Va fi un document medico-legal care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul.

Adeverința de vaccinare va fi emisă atât pe suport de hârtie, în română și engleză, înmânată la momentul vaccinării sau în format electronic.

Va fi ca un bilet de ieșire din spital”, a precizat medicul militar.

El a subliniat că, în acest moment, nu se pune problema ca persoanele nevaccinate să fie supuse unor condiționări sau restricții.

„În momentul de față Institutul Cantacuzino este echipat corespunzător pentru a primi vaccinul. În momentul ăsta se pregătesc celelalte șase centre de stocare – încă de mâine pornesc congelatoarele la minus 80 de grade pentru fiecare centru regional de stocare.

 

Toate echipamentele sunt achiziționate (…) Capacitatea de stocare este de un milion și jumătate de doze la Cantacuzino și încă 200.000 de doze la centrele regionale”, precizează președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea, potrivit Mediafax.

https://www.a7tv.ro/v-gheorghita-primele-doze-de-vaccin-anti-covid-vor-ajunge-in-romania-dupa-craciun/

România este pregătită, în momentul de față, pentru a începe vaccinarea pe data de 27 decembrie, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

1 COMENTARIU

  1. Atata timp cat pe adeverinta de vaccinare se trece seria si numarul cartii de identitate si nu CNP-ul, cum va face dovada vaccinarii o persoana care face a doua doza pe data de 01.02.2021, dupa care, in cursul lunii februarie 2021 isi schimba cartea de identitate, intrucat expira?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Adrian Secu, studentul care a ținut piept autorităților din România, învingător în instanță!

Adrian Secu, un tânăr în vârstă de 26 de ani, licențiat în inginerie electrică și știința calculatoarelor, student în anul II la Drept, a...

Au nevoie antreprenorii de coaching?

Începutul unui business este un pas important pentru orice antreprenor și o provocare continuă pe parcursul dezvoltării lui și a afacerii lui. Există, însă,...

28 IULIE ÎN ISTORIE

Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei, inițiată de Alianța Mondială pentru Hepatită, în 2008, este marcată, în fiecare an, la 28 iulie.   Scopul acestei zile...

Bomba care aruncă în aer pandemia!

Începând cu anul viitor, CDC renunță la metoda de diagnosticare RT-PCR a noului coronavirus și recomandă laboratoarelor și centrelor de testare să se utilizeze...

COMENTARII RECENTE

Daniel Pop on 1 IULIE ÎN ISTORIE
Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?