8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Familie La 14 ani a început să-și injecteze heroină în vene!

La 14 ani a început să-și injecteze heroină în vene!

”Fumam iarbă cu foi din Biblie!” În platoul emisiunii ”Spune-mi CUM!” cu Antonia Fudulu, l-am avut invitat pe Victor Joița care, după 6 ani de închisoare, a reușit să facă diferența dintre bine și rău, dar, mai ales, și-a recăpătat credința.

 

Efectele consumului de heroina sunt rapide și se manifesta prin euforie și sentimente de calm și mulțumire de sine. Utilizatorul încetează să mai simtă senzația de foame sau impulsurile sexuale, devine dezinhibat, fără remușcări și frică – se simte protejat, imun față de mediul imediat. De aceea, heroina este printre drogurile ilegale care provoacă cea mai puternica dependență.

 

Viciile pornesc din copilărie?

 

“Am avut o mama iubitoare și doi frați magnifici! Din păcate, tata a avut probleme cu alcoolul, iar eu, toată copilăria, m-am simțit stânjenit.

Mi-am injectat heroină din teribilism, am găsit-o în casa unui coleg din școala general, iar eu am vrut să văd care sunt efectele”

Copiii sunt cei mai predispuși la a încerca lucruri noi, din curiozitate. Părinții trebuie să fie foarte atenți. În cazul lui Victor, fără un tată prezent în viața lui și fără lipsa de autoritate, tentațiile au început să apară.

 

”Relațiile cu frații mei s-au schimbat radical!”

 

După o perioadă în care consuma heroină constant, Victor trebuia să facă rost de bani. Așa a început să fure.

”Frații mei erau foarte cuminți. Într-o zi, poliția a venit la părinții mei, pentru că furasem dintr-un magazin.

Eu nu eram acasă, iar ei l-au confundat pe fratele meu Cristi cu mine. Și-au dat seama de confuzie în drum ce erau spre secția de poliție, l-au șantajat și așa au aflat unde sunt.

El era la un liceu creștin, s-a simțit stânjenit că fusese arestat din cauza mea”, spune Victor Joița.

“Furam din bunurile fratelui meu cel mare, le amanetam pentru a face rost de bani pentru heroină. Ușor-ușor s-au distanțat de mine, eram o cauză pierdută, iar ei aveau de suferit”, adaugă acesta.

 

La 17 ani făcea trafic de droguri în Grecia, Spania, Olanda și Brazilia

 

“Eram în perioada în care aveam nevoie de droguri. Eram minor și simțeam că trebuie să fac ceva ca să pot consuma și să nu mai fur de la ai mei.

Am fost prins în Spania, unde am făcut 6 ani de închisoare. Și acolo drogurile sunt la ordinea zilei, nu am intrat în sevraj. Neavând la dispoziție foițe pentru rulat marijuana, am folosit foi din Biblie.

Am fost bătut de autorități, în Spania, dar am și bătut, am fost maltratat, dar am și maltratat. Am făcut lucruri oribile, de care nu sunt mândru”, sunt spusele lui Victor Joița.

Fiind înconjurat de oameni iubitori și grijulii, a reușit să își pună ordine în gânduri și să aleagă să se ducă de bună voie la un centru de specialitate, pentru a scăpa de dependență.

Astăzi, avem în fața noastră un alt Victor Joița- un om credincios, iubitor și cerebral.

În viață, dacă nu reușim să evităm dependența, este important să o conștientizăm și să o stopăm.

 ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]