8.5 C
București
luni, 8 martie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Klaus Iohannis, soluții pentru România

Klaus Iohannis, soluții pentru România

Președintele Klaus Iohannis a susținut miercuri, 17 februarie, o declarație de presă unde a prezentat mai multe soluții pentru sistemul educațional, pentru cel sanitar, dar și pentru locurile de muncă din România. Președintele a pus accentul pe suma de peste 30 de miliarde de euro care poate fi folosită „pentru a pune la punct lucrurile la noi în țară, pentru a ieși cu bine din pandemie şi din criza economică generată de pandemie”.

„Este nevoie de investiții importante în spitale noi, în spitalele existente, pentru a le moderniza, în sistemele din spitalele existente, pentru a le face mai sigure, mai sigure pentru pacienți”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a vorbit și despre evoluția campaniei de vaccinare: „Ritmul crește de la o săptămâna la alta şi cu toții avem speranța ca până în vară să ieșim din pandemie, sigur, cu vaccinarea şi cu respectarea restricțiilor până atunci”.

Președintele a precizat și faptul că ne aflăm în topul european privind numărul persoanelor vaccinate și că în următoarele zile numărul românilor vaccinați va ajunge la un milion.

Klaus Iohannis a vorbit și despre problema locurilor de muncă, pierdute din cauza pandemiei: „este vital pentru noi toți să dezvoltăm mecanisme prin care dezvoltăm locuri de muncă, încurajăm antreprenorii să creeze locuri de muncă pentru românii loviți de pandemie”.

În ceea ce privește sistemul educațional din România, președintele a reamintit nevoia de investiții în școlile românești, menționând soluții precum eliminarea încălzirii cu lemne și a toaletelor din spatele curților, dar și introducerea materialelor didactice moderne.

Pentru îndeplinirea acestor soluții propuse, Klaus Iohannis a menționat realizarea unui Plan Național care să fie depus, pentru aprobare, la Comisia Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

BUCURIA IUBIRII

BUCURIA IUBIRII - așa poate fi sintetizată atmosfera din familia Ilie, o familie iubitoare de Dumnezeu, de oameni și de muzică.   Încă din adolescență, Nuțica...

Hotărâre CMBSU: Închiderea restaurantelor în București

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a adoptat astăzi noi restricții în București, întrucât Capitala a intrat în scenariul roșu după ce...

Aeroportul Otopeni, dotat cu un sistem automat pentru verificarea documentelor

Un sistem automat pentru verificarea documentelor de călătorie a fost implementat în aeroportul Henri Coandă. Sistemul de tip ABC (Automated Border Control) permite autorităților...

Cum să fii numărul 1? O afacere românească transmisă din tată-n fiu

Farmec este o companie românească care “lucrează în slujba frumuseții”, fiind în prezent lider în rândul producătorilor de cosmetice din România. Produsele sale se...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?