8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă, reacții după masacrul din Ucraina

Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă, reacții după masacrul din Ucraina

Cadavrele a 410 civili au fost găsite în teritoriile de lângă Kiev, preluate recent de forţele ucrainene de sub controlul trupelor ruse, a anunţat duminică procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, potrivit Reuters.

 

“Cadavrele a 410 civili au fost evacuate din teritoriile eliberate” din jurul capitalei, “iar experții medico-legali au examinat deja 140 dintre ele”, a spus ea în cadrul unei emisiuni transmise de mai multe posturi de televiziune ucrainene.

Liderii României, președintele și premierul au ieșit imediat cu declarații pe Twitter care critică modul de luptă al rușilor și crimele de război realizate de aceștia.

„Invazia rusă în Ucraina are consecințe teribile, de nedescris – imaginile de la Bucha și alte orașe din Ucraina trebuie să fie un memento pentru întreaga lume că trebuie să oprim această agresiune ilegală și că toți cei găsiți vinovați trebuie să plătească! Justiția internațională trebuie să prevaleze!”, a scris, pe Twitter, președintele Klaus Iohannis.

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a declarat că agresiunile şi crimele comise în Ucraina de către armata rusă trebuie judecate şi pedepsite de justiţia internaţională.

„Crimele îngrozitoare comise în Ucraina de soldaţii ruşi trebuie judecate şi pedepsite de justiţia internaţională.

Copiii, femeile, civilii abuzaţi şi ucişi cu sânge rece aşteaptă să li se facă dreptate”, a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit unei postări de duminică pe pagina de Twitter a Guvernului României.

Rusia respinge acuzațiile Ucrainei și pretinde ca imaginile publicate reprezintă doar propagandă fabricată de Kiev.

SourceReuters


ULTIMELE ARTICOLE

Realitatea virtuală ar putea trata anumite fobii

Realitatea virtuală ar putea trata anumite fobii. Acesta ar fi un lucru extraordinar pentru multe persoane care suferă de frici incontrolabile. Tehnologia ar putea...

Antreprenori care au reușit să valoreze cât o țară

Luna cadourilor a debutat cu o surpriză pentru telespectatorii emisiunii Business la Superlativ. Vorbim despre rubrica Afaceri Creative - cu Andra Raluca Tăutu, program...

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]